Olet täällä

Teatterit

Valon juhla. Kuva: Reijo Haukia

KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI
Kauppakatu 14
p. 08 6155 2244, 044 710 0350
www.kajaaninteatteri.fi
lipunmyynti.teatteri@kajaani.fi
Kajaanin kaupunginteatteri luetaan maamme kiinnostavimpiin teattereihin. Teatterissa valmistuu vuosittain keskimäärin viisi ensi-iltaa, joista vähintään kaksi on alueteatteriohjelmistoa.

Seminaarin näyttämö
Seminaarin päärakennus
Satamakatu 3
p. 044 710 0978
Avoinna tunti ennen esitystä

PALTANIEMEN KESÄTEATTERI

Eino Leino -talo/Kainuun Eino Leino -seura
www.kainuuneinoleinoseura.fi
www.einoleinotalo.fi
Facebook: Paltaniemen teatteri
puh. 045 8849 350
einoleinotalo@gmail.com

Vuonna 2013 perustettu Paltaniemen teatteri, jonka syntyjuuret pohjautuvat paltaniemeläisten teatterimiesten Eino ja Kasimir Leinon ja Aarne Orjasalon teatterijuuriin. Teatteri tuottaa Eino Leino -talon yhteydessä toimivalle näyttämölle harrastajien kesäteatteriesityksiä suomalaisista klassikkonäytelmistä. Katsomosta on upea näköala Oulujärven Paltaselälle.

VUOLIJOEN KESÄTEATTERI
Vuolijoen näyttämötaideyhdistys ry 
Mustikkakankaantie 12, 88270 Vuolijoki
www.kesateatterivuolijoki.fi
p. 044 3777 287
Harrastajateatteritoimintaa.
Vauhdikasta menoa ja syviä tunteita voi kokea Pentinpurolla Vuolijoen kesäteatterissa. Tilauksesta myös iltama, sketsi ym. ohjelmaa.

VAARA-KOLLEKTIIVI
Sammonkatu 7 B (toimisto)
p. 050 3619 439, p. 041 4598 940
vaarakollektiivi@gmail.com
www.vaarakollektiivi.fi

Vaara-kollektiivi on vuonna 2014 perustettu vapaa ammattiteatteri ja esittävän taiteen kollektiivi. Sen jäseniin kuuluu 21 teatterin ja esitystaiteen ammattilaista. Vaaran juuret ovat Kajaanissa, mutta sen toimintakenttä on sekä paikallinen, valtakunnallinen että kansainvälinen.

Vaara on erikoistunut mm. lasten ja nuorten teatteriin, dokumenttiteatteriin, yhteisölähtöisiin työtapoihin sekä taiteen soveltavaan käyttöön. Ryhmä toimii ilman johtajaa ja kiinteitä seiniä, kiertäen esityksillään aktiivisesti.

GENERAATTORI - esittävän taiteen näyttämö Kajaanin keskustassa   
Kauppakatu 36
p. 08 626 061 (myös lippuvaraukset)
www.g-voima.fi 
kajaaningeneraattori@gmail.com
Generaattori on esittävän taiteen näyttämö Kajaanin keskustassa, Raatihuoneen torin kupeessa. Generaattorilla tapahtuu ympäri vuoden: tapahtumia, keikkoja, teatteri ja tanssiesityksiä ym. Tilaa hallinnoi taiteen ammattilaisista, opiskelijoista ja harrastajista koostuva Kulttuuriosuuskunta G-voima. Esitystoiminnan lisäksi osuuskunta vuokraa toimitilojaan mm. juhlakäyttöön. 

Osuuskunnan lisäksi Generaattorilla toimivat: 

KAJAANIN HARRASTAJATEATTERI

p. 040 818 9962
www.kajaaninharrastajateatteri.fi 
kajaaninharrastajateatteri@gmail.com
Ammattijohtoinen harrastajateatteri, joka tekee taiteellisesti korkeatasoista ja katsojansa haastavaa teatteria. Teatteri tuottaa 3-4 ensi-iltaa Generaattorille, kesäteatteria heinä-elokuussa Teppanakeskuksen pihalle (Ilmarintie 6) sekä koulutusta ja kursseja lapsille ja nuorille ympäri vuoden.

ROUTA  

p. 0440 556 977
www.routacompany.fi 
miia@routacompany.fi 
Routa on avoin nykytanssin tuotantoryhmä, jonka tehtävänä on tuottaa ja kehittää korkeatasoista ja persoonallista suomalaista tanssitaidetta, jonka juuret nousevat kainuulaisesta maaperästä.
Routa työllistää vuosittain lukuisia tanssitaiteilijoita sekä audiovisuualisten alojen ammattilaisia. Routa on perustettu vuonna 2002 ja sen kotinäyttämö on Generaattori. 

Kajaanissa on neljä toimivaa kesäteatteria ja tarjontaa sekä vaihtelua lisää Kainuun muut kesäteatterit. Monipuolinen ohjelmatarjonta vaihtuu kesäisin.

Viimeksi muokattu

18.9.2020