Olet täällä

Käyntikohteet ja nähtävyydet

tervansoutu.jpg

Keskellä kaupunkia halkovaa Kajaaninjokea seisovat linnanrauniot muistuttuvat matkailijaa Kajaanin värikkäästä menneisyydestä. Nykyisin joki uudistettuine Rantapuistoineen on luonnonkaunis ja monipuolinen niin kaupunkilaisten kuin matkailijoiden virkistyskeidas keskellä kaupunkia.

Paltaniemen kylä Oulujärven rannalla, Kajaanin kupeessa, tarjoilee vierailleen historiallisia käyntikohteita ja aitoa maalaisidylliä. Paltaniemen nähtävyyksiä ovat harvinainen, katto- ja seinämaalauksista kuulu Paltaniemen kuvakirkko sekä runoilija Eino Leinon syntymäkotia mukaileva Eino Leino -perinnetalo, joka esittelee runoilijamestarin elämäntyötä. Paltaniemellä sijaitsee myös uudistettu vierasvenesatama ja lapsiperheiden suosima matala, hiekkapohjainen uimaranta. 

Keskustasta matkailija löytää lisäksi muita merkittäviä käyntikohteita, joista mielenkiintoisimpia ovat kirkot, museot, vanha Raatihuone, julkiset veistokset ja muistomerkit. Renforsin rantalenkin reitti ja kohteet sekä Kajaanin julkiset veistokset ja muistomerkit löytyvät nyt myös taskustasi Kajaani mobiilioppaan avulla.

 

Luonnonsuojelualue Talaskangas sijaitsee Kainuun ja Savon rajalla Otanmäen taajaman eteläpuolella. Kirkkaiden lampien, soiden ja ikimetsien monimuotoisuus ja vaihtelevuus houkuttaa retkeilijän hetkeksi pysähtymään ja siemailemaan nokipannukahvit tulentekopaikalla. Monipuolinen erämaaluonto, runsas 17 km retkipolkuja pitkospuineen ja laavuineen on retkeilijöiden ja luonnonystävien käytössä. Talaskankaalta on valmistunut yhdysreitti Otanmäen Lintuvesialtaalle. Kaupungin maauimala sijaitsee Otanmäessä.

Viimeksi muokattu

15.6.2017