Olet täällä

Lasten uimakoulut

Uimakoulu

Lasten uimakoulut ja vesipeuhulat 

Uimakouluja järjestetään syys-, talvi- ja kesäloman aikana. Uimakoulu kestää viisi päivää maanantaista perjantaihin 1h/pv. Uintiaika on 30 – 45 min. Ryhmän koko uimakouluissa on max. 12 lasta, lukuun ottamatta vesipeuhulaa, jossa ryhmän koko on 8 lasta. Lapset ovat uimaopettajien kanssa uimakoulun ajan ja vanhempien läsnäolo ei ole pakollinen. Lapset haetaan Kaukaveden aulasta uimakoulun alkaessa ja palautetaan aulaan uimakoulun loputtua. Uimakoulun aikana on mahdollista suorittaa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) uimataitotasomerkkejä. Uimakoulun hinta on 55,00 €/lapsi. Sisarale 7 €.

Lisätiedot valvonnasta 044 – 7100 538

Vesipeuhula 4 – 5 vuotiaat
Lapsille, joilla ei ole aikaisempaa uintikokemusta. Vesipeuhulassa tavoitteena on veteen totuttautuminen, veden pelon voittaminen, itsenäinen liikkuminen vedessä sekä kastautuminen. Vesipeuhulassa leikitään paljon ja meno on mukavaa.  

Leikki-ikäisten alkeisuimakoulu 6 – 8 vuotiaat
Lapsille, jotka harjoittelevat veteen totuttautumista ja uinnin alkeita. Tavoitteena on veteen totuttautuminen, itsenäinen liikkuminen vedessä, kastautuminen, kellunnan ja liu-un oppiminen. Lapsi tutustuu alkeisuinnin tekniikoihin ja kokeilee jalat edellä hyppäämistä sekä erilaisia kelluntoja.

Leikki-ikäisten jatkouimakoulu 6 – 8 vuotiaat
Lapsille, jotka osaavat jo liukua uintiasennossa ja sukeltaa. Lapsi osaa jo uida vähintään viisi metriä. Lapsi uskaltaa hypätä uintisyvyiseen veteen jalat edellä. Jatkouimakoulun tavoitteena on alkeisuintien sekä kelluntojen perusteiden vahvistaminen.

Kouluikäisten uimakoulu 7 – 12 vuotiaat
Lapsille, jotka osaavat uida alkeismyyrä- tai rintauintia ja alkeisselkäuintia. Uimakoulussa kerrataan alkeisuinteja ja harjoitellaan krooliuinnin, selkäkroolin ja rintauinnin tekniikoita. Uimakoulussa harjoitellaan myös pituussukellusta ja hyppäämistä.

Erityisuimakoulu yli 7-vuotiaille

Erityisuimakoulu on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Uimakoulussa tutustutaan veteen rauhallisesti lapsen ehdoilla ja taitojen karttuessa siirrytään harjoittelemaan alkeisuinteja, sukelluksia sekä vesiturvallisuutta.

 

Viimeksi muokattu

14.10.2019