Olet täällä

Toisen asteen koulutus

Kajaanissa järjestetään monipuolista toisen asteen koulutusta. Kajaanin kaupungin ylläpitämään toisen asteen koulutusliikelaitokseen kuuluvat Kainuun ammattiopisto ja Kajaanin lukio.

Opetus ja koulutus

Lakkiaiset. Kuva: Reijo Haukia

Kainuun ammattiopisto järjestää toiseen asteen ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille

 

Kainuun ammattiopisto (KAO) on monialainen toimija, jonka kädenjälki näkyy vahvana kainuulaisessa työelämässä. Perustehtävän, ammatillisen koulutuksen vastuullisen järjestämisen lisäksi, Kainuun ammattiopisto toimii aktiivisesti alueen elinkeinoelämän kehittämiseksi ja kasvualojen tukemiseksi yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Kainuun ammattiopisto tarjoaa koulutusta hyvinvointi-, liiketalouden, kulttuuri-, luonnonvara-, matkailu-, ravitsemis- ja talous- sekä tekniikan ja liikenteen aloilla. Tarjontaan kuuluvat ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot, erikoisammattitutkinnot ja lyhytkoulutukset, kuten kortti- ja passikoulutukset sekä sertifikaatit. Toteutamme myös yritysten ja yhteisöjen tarpeiden mukaisesti suunniteltuja koulutuksia. Koulutus on monipuolista ja opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus kehittyä yksilöllisesti alansa huippuosaajaksi.

Kainuun ammattiopisto toteuttaa ammatillista koulutusta valtakunnallisesti. Vakituiset toimipaikat sijaitsevat Kajaanissa, Kuhmossa, Kuusamossa ja Vuokatissa. Lisäksi aikuiskoulutuksella on toimipisteet Sotkamossa, Suomussalmella ja Vantaalla.

 

Kajaanin lukiossa on monipuolinen kurssitarjonta yleislinjalla

 

Kajaanin lukio on noin 550 opiskelijan oppilaitos, jossa on monipuoliset opiskelumahdollisuudet.

Kaikissa oppiaineissa on valtakunnallisten pakollisten ja syventävien kurssien lisäksi tarjolla myös vähintään yksi koulukohtainen soveltava kurssi.  Kajaanin lukiolla on valtakunnallinen erityistehtävä kuvataiteessa ja musiikissa, mikä tarkoittaa sitä, että taidelinjan opiskelija voi jättää opinto-ohjelmastaan tietyin ehdoin pois kahdeksan pakollista kurssia.  Koulun opiskelijat ovat saavuttaneet paljon menestystä erityisesti matemaattisten aineiden kilpailuissa.

Kainuun ammattiopisto
Opintie 3
87100 Kajaani
www.kao.fi
 

Kajaanin lukio
Vuorikatu 2
87100 Kajaani
www.kajaaninlukio.fi

Viimeksi muokattu

31.12.2019