Olet täällä

Walkers

Walkers-nuorisokahvila

Walkers Kajaani avattiin huhtikuun lopulla Ohjaamo Nupan tiloihin osoitteessa Asemakatu 2. Walkers on auki perjantaisin klo 19.00 - 23.00. Walkers-toiminta on nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Toiminta on ammatillisesti ohjattua ja tarkoitettu kaikille alle 18-vuotiaille nuorille.Tarvittaessa nuorille tarjotaan syvällisempää tukea ja ohjausta elämäntilanteeseensa. Kahvilassa on nuorisoystävälliset hinnat, mutta ei ostopakkoa.

Walkers-auton ja Walkers-kahvilan kuulumisia voit seurata Facebookissa sivulla “Walkers Kajaani” ja Instagramissa sivulla “walkers_kajaani”!

Walkers-toimintaa toteutetaan Kajaanin mukaan tultua 12 paikkakunnalla. Lisäksi lähinnä haja-asutusaleilla toimivat Walkers-autot eli Wautot ja pääkaupunkiseudun lähiöissä Walkers-bussi. Taustayhteisönä näille kaikille toimii Aseman Lapset ry. Walkers-toiminta viettää ensi vuonna 25-vuotisjuhliaan.

Nuoret ovat ottaneet Kajaanin Walkersin omakseen, mutta yhtälailla kiinnostusta vapaaehtoistyötä kohtaan on virinnyt aikuisväestön suunnalla. Vapari koulutuksia järjestetään pitkin vuotta.

Kavereiden lisäksi Walkersissa nuoria kohtaavat niin nuorisotyön ammattilaiset kuin vapaaehtoistyöntekijät. Walkersiin ovat kaikki nuoret tervetulleita, sellaisina kuin ovat.  Walkers-toiminnassa tavoitetaan usein myös niitä nuoria, jotka ovat jääneet muun nuorisotyön ulkopuolelle.

Walkers-kahvilan kanssa samalla ideologialla toimii myös matkailuautosta muokattu Walkers-auto eli Wauto. Renkaiden päällä liikkuva nuorisotila toimii Kajaanin seudulla syys-joulukussa 2018 sekä toistamiseen vielä kesällä 2019. Sen toiminta nivoutuu tiiviisti yhteen uuden Walkers-kahvilan kanssa. Wauto mahdollistaa nuorisotyön viemisen myös keskusta-alueen ulkopuolelle.

Sinustako Walkers-vapaaehtoistyöntekijä?

Ensimmäiset kymmenen Walkers-vapaaehtoistyöntekijää eli waparia koulutettiin huhtikuun alussa ja lisää lokakuussa 2018. Wapareiden merkitys Walkers-toiminnassa on suuri. He antavat aikaansa nuorille, ja edustavat turvallisia ja luotettavia aikuisia nuorten elämässä. Mikäli kiinnostuit koulutuksesta, ilmoittaudu mukaan sähköpostilla miikka.kortelainen(at)kajaani.fi !Kaikki mukaan ilmoittautuneet haastatellaan ennen koulutusta.

Walkers-toimintavastaava / hanketyöntekijä Miikka Kortelainen, Kajaanin kaupunki,  044 715 7128, miikka.kortelainen(at)kajaani.fi

Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava Minna Lahtela, Aseman Lapset ry, puh. 040 777 8683, minna.lahtela(at)asemanlapset.fi

www.walkers.fi

www.facebook.com/kajaaninkaupunginnuorisotyo

www.asemanlapset.fi

Viimeksi muokattu

24.10.2018