Olet täällä

Kaupunkikiertoajelut

Kaupunkikiertoajelut. Kuva: Jonna Kallunki

Kesän 2017 kiertoajelut tiistaisin klo 18.00. Lähtö kierrokselle Kajaanin kaupunginteatterin edestä Kauppakadulta ellei toisin mainita. Kiertoajeluilla 27.6., 5.7. ja 11.7. on mahdollisuus myös esteettömään kiertoajeluun invataksilla, opas mukana autossa.

27.6. Kajaanin arkkitehtuuria ja puurakentamista
Kierroksella tutustutaan muun muassa Eino Pitkäsen ja Osmo Sillmanin suunnittelemiin rakennuksiin ja käydään Kalliokatu 11 sijaitsevassa remontoidussa vanhassa puutalossa. Mahdollisuus esteettömään kiertoajeluun invataksilla.  

5.7. Eino Leinon lapsuusmaisemat, poikkeuksellisesti keskiviikkona klo 16.30.
Harvinainen tilaisuus tutustua Eino Leinon lapsuusmaisemiin ja syntymäkodin Hövelön pihapiiriin. Lähtöpaikka on teatteritalon viereinen pysäkki. Kyytiin pääsee myös Scandic Kajanuksen ja Kaukametsän salin edestä. 
Maksuttomat pääsyliput tälle kierrokselle noudetaan Kajaani Infosta. Mahdollisuus esteettömään kiertoajeluun invataksilla. 

11.7. Kajaani kirjailijoiden silmin
Kuljetaan mm. Elias Lönnrotin, Eino Leinon, Heikki Meriläisen, Jussi Kukkosen, Urho Kekkosen, Veikko Huovisen ja
Risto Oikarisen tekstien opastamina kaupungissa ja Paltaniemellä. Mahdollisuus esteettömään kiertoajeluun invataksilla.

18.7. Supersankarielokuva ja Katera Steel
Tiesitkö, että Renforsin Ranta on Rendel-elokuvan kuvauspaikka? Kuullaan myös Katera Steel Oy:n esittely.

25.7. Impilinna - karjakot, sota ja tämän päivän kuulumiset

1.8. Kultaisen 60-luvun Kajaani
Muistellaan, miltä kaupunki näytti ja mikä kajaanilaisia puhutti. Kuullaan 60-luvun musiikkia ja käydään Kansanpirtillä.

*****************
Kaupunkikiertoajelut, peruskierrokset kaupungissa ja Paltaniemellä

Yhden tunnin kierroksella tutustutaan kaupungin keskustaan. Kahden tunnin kierroksella tutustutaan keskustaan ja Paltaniemen kylään, jossa käyntikohteina ovat vuonna 1726 rakennettu Kuvakirkko ja Keisarintalli. Suosittu käyntikohde on myös Eino Leino -perinnetalo.  

Ryhmät voivat varata oppaan kierrokselle sähköpostilla kajaanin.matkailuoppaat@gmail.com tai puhelimitse puheenjohtaja Ritva Kemppainen 044 50 4471 tai sihteeri Raija Elsinen, 044 500 5276.

 

 

Kultaisen 60-luvun kierroksella

 

Viimeksi muokattu

4.4.2017