Olet täällä

Palloilu- ja urheilukentät

Nappulaliiga. Kuva: Reijo Haukia.

Kaupungin pääkentät ovat keskustassa sijaitseva Liikuntapuisto ja Vimpelinlaakson urheilukeskuksessa sijaitsevat kentät. Tämän lisäksi oma urheilukenttä löytyy lähes jokaisesta kaupunginosasta, useimmiten koulujen läheisyydestä. Kesäisin ne tarjoavat mahdollisuuden yleisurheilun ja palloilun harrastamiseen ja talvisin mahdollistavat antautumisen luistelun vauhtiin ja hurmaan.

Joillakin kentillä on myös esimerkiksi kesäisin ohjattua toimintaa vaikkapa jalkapallokoulun tai muun vastaavan merkeissä. Monella kentällä voi luistella talvisin.

Yleisurheilun kannalta suosituin kenttä on Vimpelinlaakson urheilukeskuksessa, jossa on myös 66 x 100m kokoinen luonnonnurmikenttä ja harjoitusnurmialue. Alueella on syysiltoja ajatellen iltavalaistusmahdollisuus.

Myös Teppanasta löytyy luonnonnurmikenttä, joka on pääasiassa juniori- ja turnauskäytössä.

Lehtikankaan monitoimitalon läheisyyteen 2017 valmistunut kumirouhekenttä palvelee koulun ohella sekä jalka- että pesäpallojuniorien toimintaa. Talvisin kenttä toimii luistelualueena.

Palloilulajien harrastajat suosivat Liikuntapuiston  jalkapallo- ja pesäpallokenttiä. Kumirouhe tekonurmipintainen jalkapallokenttä valmistui vuonna 2006 ja pinnoite uusittiin 2016. Jalkapallokentän mitat ovat 68 x 105m. Kentällä on iltavalaistus, mikä mahdollistaa sen käytön myöhäiseen syksyyn. Kenttää käyttää jalkapallojoukkueiden lisäksi Kajaanin koulut.

Liikuntapuiston jalkapallokenttä

Liikuntapuiston pesäpallokenttä valmistui 2001, se on hiekkatekonurmikenttä, jonka pinta-ala on noin 10700 m². Pesäpallon lisäksi kenttä on tarkoitettu koululiikunnan käyttöön, jolloin siellä voi harrastaa myös muita pelejä ja mm. yleisurheilua. Kenttä jäädytetään talvisin yleisluistelualueeksi.

Ulkokenttävuorot:

 

Viimeksi muokattu

29.4.2019