Olet täällä

Leikki- ja lähiliikunta-alueet

Rantapuisto leikkikenttä

Leikkipuistot

Kajaanissa on useita leikkipuistoja ympäri kaupunkia.

 

Lähiliikunta-alueet

 

Lähiliikunta-alueet sijaitsevat koulujen läheisyydessä, ja niiden tarkoituksena on innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan monipuolisesti. Lähiliikunta-alueet mahdollistavat liikkumisen sekä koulupäivän aikana että vapaa-ajalla.

 

Lohtajan lähiliikunta-alue

 

Lähiliikunta-alue on valmistunut vuonna 2006 Lohtajan koulun ympäristöön (Satumaantie 1). Se on monipuolinen ympärivuotiseen käyttöön suunniteltu liikuntakeskus. Alueella on mm. monitoimiareena, skeittialue, katukoripallokenttä, pallokentät, leikkivälinealueet, seikkailualue ja hiihdon harjoittelupaikat. Lohtajan koulun alueelle on luotu valaistuskonsepti, joka tukee kouluympäristön ulkoliikunta-aktiviteetteja, sekä tuo paremmin esiin alueen visuaaliset kohokohdat, kuten kouluympäristön komean puuston sekä VT5:lle näkyvän pääjulkisivun.

 

 

Hauholan lähiliikunta-alue

 

Hauholan lähiliikunta-alue sijaitsee Hauholan koulun yhteydessä (Sotkamontie 22). Alue valmistui vuonna 2010 ja siellä on mm. monitoimiareena, katukoripallokenttä, pallokentät ja leikkivälinealue.

 

Soidinsuon lähiliikunta-alue

 

Soidinsuon lähiliikunta-alue (Teerikatu 6) valmistui vuonna 2010, ja siellä on mm. monitoimiareena, katukoripallokenttä, pallokentät ja leikkivälinealue.

 

Nakertaja-Hetteenmäki lähiliikunta-alue

 

Vuonna 2011 valmistuneella Nakertaja-Hetteenmäen lähiliikunta-alueella on mm. monitoimiareena (Välimaanpuisto), köysirata, kuntoilulaitteita (Vanahiksen alue), frisbeegolf-rata, monitoimikaukalo (Nakertaja) sekä leikkivälineitä kaikilla alueilla.

 

Kuurna-Kätönlahden lähiliikunta-alue

 

Alue valmistui 2013 Kätönlahden koulun piha-alueelle. Mahdollisuus harrastaa mm. parkouria, frisbeegolfia, yleisurheilua, palloilua monitoimikaukalossa. Alueella myös leikkivälineitä.

Viimeksi muokattu

27.9.2019