Olet täällä

Pyöräily

Pyöräilijä puistossa. Kuva: Jonna Kallunki
Pyöräilyreitit löydät Kainuun ulkoilukartasta.

 

Ajankohtaista

pyoraillen_logo.png

 

Uudet lähiretkeily- ja MTB-reitit on otettu käyttöön

 

Kajaanin kaupunki on ottanut käyttöön kaksi uutta lähiretkeilyreittiä Lohtajalla ja Pöllyvaarassa. Reitit on merkitty maastoon vaaleanvihrein nuolin sekä puisin opastekyltein.

Reiteillä on maastopyöräily sallittu. Nopeammin liikkuvana maastopyöräilijä on reiteillä aina väistämisvelvollinen. 

Kajaanin kaupungin alueella oleviin reitteihin voit tutustua kaupungin verkkosivuilla Luontopolut ja retkeily-osiossa sekä retkikartta.fi palvelussa.

 

Pyöräily Cup

 

Pyöräillen Kajaanissa -hanke järjesti kesän aikana koko perheelle suunnatun Pyöräily Cup-tapahtuman, joka koostui yhteensä neljästä osakilpailuista. Osakilpailut keräsivät mukavasti pyöräilystä kiinnostuneita aikuisia, lapsia ja perheitä kokeilemaan puistopyöräilyä. 

Haluamme kiittää kaikkia Cupiin osallistuneita, teimme yhdessä niistä hienon tapahtuman.

Palkintojen voittajille on ilmoitettu asiasta henkilökohtaisesti.

 

Kyydittä kouluun -haastekampanja ja kilometrikisa 6.5. – 22.9.

Kisa on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille!

 

“Mennään yhdessä pyörällä kouluun ja töihin”. Kajaanilaisille kouluille järjestettävässä kampanjassa kannustetaan lyhyillä koulu-, työ- ja harrastusmatkoilla hyppäämään autokyydin sijaan pyörän tai kenkien selkään. Lyhyillä alle 4km:n kaupunkisiirtymillä aikaa ei kulu pyörällä juuri kauempaa. Keskusta-alueella työmatkaliikenteessä pyörä on jopa autoa nopeampi. Samalla ylläpidät kuntoa ja säästät luontoa 170g CO2-päästöjen muodossa jokaista kilometriä kohti. Kajaanilaiset koululaiset osallistuvat kampanjaan kulkemalla kyydittä kouluun sekä harrastuksiin ja aikuiset kilometrikisaan koodilla #pyöräillenkajaanissa tai omalla joukkueella, joka on sijoitettu Kajaaniin. Kilometrikisa sopii myös lapsille. Kyydittä kouluun –kampanja huipentuu syyskuun lopulla, kun kouluilla aamuisin tehtävien liikenneseurantojen perusteella palkitaan koulukuljetussäteen sisäpuolisilla koulumatkoilla eniten aktivoitunut koulu.

 

 

Viimeksi muokattu

30.9.2019