Olet täällä

Pyöräily

Pyöräilijä puistossa. Kuva: Jonna Kallunki
Pyöräilyreitit löydät Kainuun ulkoilukartasta.

 

Ajankohtaista

pyoraillen_logo.png

Pyöräillen Kajaanissa -ilmaistapahtumia koko perheelle:

 

Pyöräily Cup kesä- ja elokuussa

 

Pyöräillen Kajaanissa -hanke järjestää kesän aikana koko perheelle suunnatun Pyöräily Cup-tapahtuman, joka koostuu yhteensä neljästä osakilpailuista.

Cupin osakilpailut:

ke 19.6. klo 17 - 20 Kajaanihallin ympäristössä

to 27.6. klo 17 - 20 Kajaanihallin ympäristössä

la 10.8. klo 11 - 14 Kaukaveden ympäristössä

la 31.8. klo 11 - 14 Kaukaveden ympäristössä

Pyöräily Cup on leikkimielinen koko perheelle tarkoitettu pyöräilytapahtuma, jossa testataan pyöräilijöiden ajovalmiuksia maastoon sijoitetulla ajoradalla. Radalle voi osallistua millaisella pyörällä tahansa, maastopyörä ei ole välttämätön. Osallistuminen on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Kaikkien Cup:n osallistujien kesken arvotaan pyöräilyaiheisia palkintoja sekä eniten osakilpailuihin osallistuneet perheet palkitaan.

 

Kyydittä kouluun -haastekampanja ja kilometrikisa 6.5. – 22.9.

 

“Mennään yhdessä pyörällä kouluun ja töihin”. Kajaanilaisille kouluille järjestettävässä kampanjassa kannustetaan lyhyillä koulu-, työ- ja harrastusmatkoilla hyppäämään autokyydin sijaan pyörän tai kenkien selkään. Lyhyillä alle 4km:n kaupunkisiirtymillä aikaa ei kulu pyörällä juuri kauempaa. Keskusta-alueella työmatkaliikenteessä pyörä on jopa autoa nopeampi. Samalla ylläpidät kuntoa ja säästät luontoa 170g CO2-päästöjen muodossa jokaista kilometriä kohti. Kajaanilaiset koululaiset osallistuvat kampanjaan kulkemalla kyydittä kouluun sekä harrastuksiin ja aikuiset kilometrikisaan koodilla #pyöräillenkajaanissa tai omalla joukkueella, joka on sijoitettu Kajaaniin. Kilometrikisa sopii myös lapsille. Kyydittä kouluun –kampanja huipentuu syyskuun lopulla, kun kouluilla aamuisin tehtävien liikenneseurantojen perusteella palkitaan koulukuljetussäteen sisäpuolisilla koulumatkoilla eniten aktivoitunut koulu.

 

 

Viimeksi muokattu

2.6.2019