Olet täällä

Ohjattu liikunta

Kaukavesi_monitori

Ohjattua liikuntaa on tarjolla monipuolisesti kaiken ikäisille kajaanilaisille. Tavoitteena on tarjota terveyttä ylläpitävää ja edistävää liikuntaa, sekä innostaa myös omaehtoiseen liikkumiseen.

Liikuntapassi 65+

Liikuntapassi on tarkoitettu yli 65 -vuotiaille kajaanilaisille ja etuuden saajan tulee olla eläkeläinen. Liikuntapassia lunastettaessa on esitettävä eläkeläiskortti tai jokin muu todiste.
Liikuntapassi 65+ oikeuttaa 1,00 €:n tukeen/kertakäynti alla oleviin liikuntapaikkoihin. Liikuntapasseja voi hakea  Kajaani Infosta (Pohjolankatu 13) ja Vesiliikuntakeskus Kaukavedestä (Jokikatu 5).
Liikuntapassi 65+ on henkilökohtainen ja tarkoitettu vain omaan käyttöön. Tukea ei voi yhdistää sarjalippuun, rannekkeeseen, kausikorttiin tai kurssimaksuun.

Liikuntapassilla saatava tuki on voimassa 1.1. – 31.12.2020 seuraavissa liikunta- ja kuntokeskuksissa ja liikuntalaitoksissa:

Kuntokeskus Body-Center, Pohjolankatu 33
Kuntokeskus Balance, Kauppakatu  30
Kainuun Fysioterapia,  Lönnrotinkatu 14
LS Fysioterapia, Karankakatu 19
Kajaanin Tennishalli, Kuntokatu 9

Vesiliikuntakeskus Kaukavesi, Jokikatu 5

Kajaanin Keilakeskus Puisto, Lönnrotinkatu 1
Otanmäen Urheilutalo ja maauimala, Rullaajantie 4
Kajaanihalli, Ratakatu 2
Liikuntakeskus Terve, Lönnrotinkatu 18
IsoHoo, Koskikatu 1

 

Vertaisohjaajien ohjaamat vesijumpat senioreille

Ryhmät kokoontuvat Kaukavedessä kerran viikossa. Pääosa ryhmistä on vesijumppia. Joihinkin ryhmiin, kuten painonhallintaan, sisältyy myös kuntosalivuoro. Vesijumpparyhmiin saa liikuntapasseja vertaisohjaajilta. Liikuntapassin etu on 1,50€ maksamastasi uintimaksusta. Päällekkäiset etuudet eivät ole mahdollisia.

Vertaisohjaajien vetämät vesijumpat aikatauluineen löytyvät Kaukaveden vesiliikuntaryhmistä.

 

Liikuntaneuvontaa erityisryhmille

Kainuun Soten liikuntaneuvonnan alla olevat kurssit ovat suunnattuja pitkäaikaissairaille, ikääntyneille, työttömille työnhakijoille ja heille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän. Tuntien tavoitteena on ennen kaikkea toimintakyvyn ylläpitäminen. Jos tunnille tulija tarvitsee apua pukutiloissa pukeutumisessa tai liikkumisessa, tarvitsee hän oman avustajan mukaan.

Lisätietoja Kajaanissa toimivista ryhmistä https://sote.kainuu.fi/liikuntaneuvonta

Viimeksi muokattu

13.5.2020