Olet täällä

Visuaalisten taiteiden koulut

Visuaalisten taiteiden koulu antaa taiteen perusopetuksen visuaalisten taiteiden yleisen oppimäärän mukaista opetusta kuvataiteen ja käsityön suuntaumisvaihtoehdoissa. Taiteen perusopetus on lapsille ja nuorille tarkoitettua tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää taideopetusta.

Kulttuuri

Visuaalisten-taiteiden-koulu.gif Kuvat Minna Meriläinen ja Heli Karppinen

Kaukametsän opiston Visuaalisten taiteiden koulu

Kuvataidekoulun ja Käsityökoulun kursseilla voi opiskella yhteensä seitsemän vuoden ajan. Taidekoulun opinnot voi aloittaa 7-8 –vuoden ikäisenä. Tutustu opintoryhmien ikäsuosituksiin alla olevasta linkistä.  

Visuaalisten taiteiden koulun eri vuosikurssien opetussuunnitelmien teemat ohjaavat opetuksen näkökulmia, sisältöjä ja pedagogisia ratkaisuja osallistujien ikätason lisäksi. Kuvataidekoulun ja Käsityökoulun ensimmäisellä vuosikurssilla perehdytään värioppiin ja sommitteluun. Toisella vuosikurssilla tutkitaan Suomen taiteen kuvastoa ja paikallista kulttuuriperinnettä. Kolmannella vuosikurssilla keskitytään visuaalisen kulttuurin laajoihin teemoihin, neljännellä vuosikurssilla yleiseen taiteen historiaan ja viidennellä vuosikurssilla ympäristö- ja esinekulttuuriin. Kaksi viimeistä vuotta muodostuvat taiteenalojen syventävistä työpajaopinnoista.

Taiteen perusopetuksen yleinen oppimäärä koostuu kymmenestä opintokokonaisuudesta, joissa opetusta järjestetään yhteensä 500 tuntia. Koko seitsemän vuoden opintokokonaisuuden suorittamisesta annetaan visuaalisten taiteiden yleisen oppimäärän päättötodistus. Yksittäisille kursseille voi tulla mukaan, jos ryhmissä on tilaa. Opintoryhmiin otetaan enintään 12 oppilasta ilman pääsykoetta.

Visuaalisten taiteiden koulun toiminnassa otetaan huomioon ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kestävä kehitys. 

Lisätietoja

Kuvataidekoulu: kuvataideopettaja Sini Sarén p. 044 7100 971, sini.saren(at)kajaani.fi  
Käsityökoulu: käsityönopettaja Heli Karppinen p.  044 7100 382, heli.karppinen(at)kajaani.fi

Viimeksi muokattu

5.6.2018