Olet täällä

Ravitsemus- ja terveyskasvatus

Kaukametsän opiston ravitsemus- ja terveyskasvatuksen opetuksessa noudatetaan käytännössä voimassa olevaa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravintosuositusta. Käytämme monipuolisesti kasviksia, marjoja ja hedelmiä, kokojyväviljaa sekä hyvänlaatuisia rasvoja.

Kulttuuri

Ravitsemuskasvatuksen opintoryhmät ovat joko koko lukuvuoden kestäviä viikoittain kokoontuvia tai yksittäisiä ilta- tai viikonloppukursseja. Kotitalouskursseille ovat tervetulleita kaikki ruuanvalmistuksesta kiinnostuneet. 

Yhdessä tekemällä, oikeita työtapoja ja työtä helpottavia laitteita käyttäen valmistamme maukasta ruokaa, joka nautitaan isossa pöydässä toisten seurassa. Ruoka-ainevalinnoissa korostuu terveellisyys: kasvisten, marjojen ja täysjyväviljan käyttö ja kovien rasvojen välttäminen. Ruuanvalmistuksessa huomioidaan taloudellisuus ja hiilijalanjälki pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. Teemat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan.

Kurssitarjonnassa on ruuanvalmistusta ja leivontaa perustasolta vaativampiin kursseihin.  Kansainvälisiin ruokakulttuureihinkin pääsee tutustumaan unohtamatta paikallisuutta ja omia perinteitämme. Jos tarjonnasta ei löydy mieleistä kurssia tai aika ei sovi, sovitaan vähintään kymmenen hengen ryhmälle oma ajankohta ja kurssiaihe. 

Lisätietoja

Liikunnan- ja terveyskasvatuksen opettaja Henna Salomäki p. 044 4214 115, etunimi.sukunimi(at)kajaani.fi

Viimeksi muokattu

11.8.2020