Olet täällä

Kuvataide

Kaukametsän opistossa on mahdollista opiskella tavoitteellisesti sekä harrastepainotteista kuvataidetta että taiteen perusopetuksen visuaalisten taiteiden laajan ja yleisen oppimäärän mukaisia kuvataiteen opintoja.

Kulttuuri

Kaukametsän opiston keramiikan, kuvataiteen ja posliininmaalauksetn töitä.gif Kuvat Minna Meriläinen

Kaukametsän opiston kuvataiteen opetus

Kuvataiteen harrastamisen voi aloittaa Kaukametsän opistossa jo leikki-ikäisenä. Lapsille ja nuorille järjestetään opetusta Kuvataiteen leikkikoulussa, taiteen perusopetusta antavassa Visuaalisten taiteiden koulussa sekä Nuorten kuvataiteen ateljeetyöpajassa. 

Aikuisopiskelijoitten kuvataiteen harrasteryhmissä opiskellaan piirustusta,  maalausta, keramiikkaa, keraamista kuvanveistoa, posliininmaalausta, lasityötä, valokuvausta ja taidegrafiikkaa. Kuvataiteen tuntemukseen ja taidetietoon perehdyttävää luentokeskustelutyyppistä opetusta järjestetetään osana opiston yleissivistäviä aineita. Lukuvuoden ajan viikoittain kokoontuvien kurssien lisäksi opetustarjonnassa on lyhytkursseja. Kaukametsän opisto järjestää myös eri kohderyhmille räätälöityjä kuvataiteen tilauskursseja. Aikuisopiskelijoille suunnattu visuaalisten taiteiden laajan oppimäärän opintokokonaisuus antaa mahdollisuuden tavoitteelliseen ja pitkäjänteiseen taideopiskeluun.

Kuvataiteen kursseilla jokainen asettaa omat tavoitteensa ja työskentely etenee vuorovaikutuksessa opettajan ja opintoryhmän jäsenten kanssa. Opetuksessa otetaan huomioon ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys. 

Lisätietoja

Lea Karjalainen
Kuvataideopettaja
p. 044 710 0038
lea.karjalainen(at)kajaani.fi

Sini Sarén
Apulaisrehtori
Kuvataiteet ja visuaaliset taiteet, kankaankudonta, hankkeet
p. 044 710 0971
sini.saren(at)kajaani.fi

Viimeksi muokattu

13.10.2020