Olet täällä

Maatalous ja maaseudun kehittäminen

Kajaanin maataloustukia ja maaseutuasioita hoidetaan yhteistyössä Kajaanin, Kuhmon ja Sotkamon yhteistoiminta-alueella. Maatalousyrittäjien lomitusasioista vastaavat Siikalatvan lomituspalvelut ja Sotkamon lomituspalvelut.

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS KAJAANIN MAASEUTUTOIMISTON PALVELUIHIN JA MAATALOUSTUKIIN
Ruokavirasto seuraa koronavirusepidemian tilannetta sekä ohjeistaa että tiedottaa aiheesta ruokavirasto.fi -sivustolla ja sosiaalisessa mediassa. Tavoitteena on, että epidemialla on mahdollisimman vähän vaikutusta tukien hakemiseen ja maksamiseen. Tulevilta viikoilta on jo peruutettu viljelijöille suunnattuja koulutuksia. Kajaanin maaseutusihteeri on määrätty etätyöhön ja asiointi tapahtuu nyt ensisijaisesti puhelimitse, sähköpostitse tai Vipu-palvelussa. Mikäli on tarvetta henkilökohtaiseen tapaamiseen, siitä on hyvä sopia etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse.

Tukihakukoulutusten materiaali ja esitykset ovat jo nyt katsottavissa osoitteesta www.ruokavirasto.fi/tukihakukoulutus www.ruokavirasto.fi. Näistä aineistoista lähinnä Tukihaun ajankohtaiset -materiaali soveltuu vuoden 2020 tukiasioiden kertaamiseen.

Viljelijätukihakemusten käsittelyyn liittyviä tehtäviä hoidetaan Kajaanissa työpaikan kannettavalla huomioiden se, ettei tietoturvan taso laske varajärjestelyiden vuoksi. Tietoturva-asioissa keskeisin hallintakeino on hyvän tietoturvakulttuurin ylläpito ja tämä pätee myös koronaepidemian aikana.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maataloustoimiston tehtäviin kuuluvat maataloustukien hallinnointi ja maksaminen. Kajaanin kaupunki kuuluu samaan yhteistoiminta-alueeseen Sotkamon ja Kuhmon kanssa, Sotkamon maaseututoimi vastaa yhteistoiminta-alueen hallinnosta. Yhteistoiminta kuntien kesken on järjestetty Ruokaviraston ohjeiden mukaan. Kunnallista yhteistoimintaa maaseutuasioissa säätelee siitä säädetty laki. Kajaanin maaseututoimistoon voi jättää tukihakemuksiin, peto- ja riistavahinkoihin liittyvät hakemukset ja ilmoitukset. Myös Sotkamon maaseututoimistoon voi tarvittaessa olla yhteydessä.

SUURPETOHAVAINNOT
Mikäli suurpeto, kuten susi on pihassa, on syytä soittaa heti hätäkeskukseen 112 (poliisille) ja sen jälkeen rhy:n petoyhdyshenkilölle.
Kaikki suurpetohavainnot (susi, ahma, karhu, ilves) on heti tuoreeltaan ilmoitettava jollekin näistä henkilöistä.
Linkissä lista Vuolijoen riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilöistä.

Kajaanin petoyhdyshenkilöt löytyvät täältä.

Kajaanin maaseututoimisto
Pohjolankatu 13
87100 Kajaani

Sirpa Pöppönen
Maaseutusihteeri
044 7100 313
sirpa.popponen@kajaani.fi
 

Sotkamon maataloustoimisto
Markkinatie 1
88600 Sotkamo
maataloustoimisto@sotkamo.fi

Jari Korhonen
Maaseutupäällikkö
044 750 2134
jari.korhonen@sotkamo.fi

Tarja Pulkkinen
Toimistosihteeri
044 750 2283
tarja.pulkkinen@sotlkamo.fi

Kirjepostia voi lähettää osoitteella, jättämällä Kajaani Infoon tai Kajaanin kaupungintalon ulkopuoliseen postilaatikkoon.

Maatalousyrittäjien lomitusasioista vastaavat Siikalatvan lomituspalvelut ja Sotkamon lomituspalvelut.

Maaseutuyritysten neuvonta

Pro Agria Kainuu ja koko sen kansallinen verkosto tarjoaa asiantuntijapalveluja maaseudun yritystoiminnan kilpailukyvyn kehittämiseen. Sen asiantuntijat auttavat kaikissa yritystoiminnan asioissa sekä lupakysymyksissä ja rahoitushakemusten teossa. Pro Agrian palvelut kattavat laajasti maaseudun yritystoiminnan toimialat.

Maaseutusihteeri/Aluesihteeri
Puhelinnumero(t): 
Matkapuhelin
044 710 0313
Otanmäen kirjastolla parillisilla viikoilla keskiviikkona klo 12-17, alkaen 22.1.2020. Vuolijoen koululla parittomilla viikoilla perjantaina klo 12-17, alkaen 31.1.2020 Kajaanin kaupungintalolla muina aikoina klo 8.30-16.30
Sähköpostiosoite: 

Viimeksi muokattu

20.3.2020