Olet täällä

Maatalous ja maaseudun kehittäminen

Maataloustoimiston tehtäviin kuuluvat maataloustukien hallinnointi ja maksaminen. Kajaanin kaupunki kuuluu samaan yhteistoiminta-alueeseen Sotkamon ja Kuhmon kanssa, Sotkamon kunta vastaa yhteistoiminta-alueen hallinnosta. Yhteistoiminta kuntien kesken on järjestetty Maaseutuviraston ohjeiden mukaan. Kunnallista yhteistoimintaa maaseutuasioissa säätelee siitä säädetty laki.

Kajaanissa maataloustoimistopalvelut hoidetaan jatkossa Sotkamon toimistosta käsin. Sotkamon maataloustoimisto Markkinatie 1 88600 Sotkamo, maataloustoimisto(at)sotkamo.fi. Kajaanin toimiston vastaanottoajoista tiedotetaan syksyllä. Kirjepostia voi lähettää osoitteella, jättämällä Kajaani Infoon tai Kajaanin kaupungintalon ulkopuoliseen postilaatikkoon.

Maatalousyrittäjien lomitusasioista vastaavat Siikalatvan lomituspalvelut ja Sotkamon lomituspalvelut.

Maaseutuyritysten neuvonta

Pro Agria Kainuu ja koko sen kansallinen verkosto tarjoaa asiantuntijapalveluja maaseudun yritystoiminnan kilpailukyvyn kehittämiseen. Sen asiantuntijat auttavat kaikissa yritystoiminnan asioissa sekä lupakysymyksissä ja rahoitushakemusten teossa. Pro Agrian palvelut kattavat laajasti maaseudun yritystoiminnan toimialat.

Viimeksi muokattu

25.6.2019