Olet täällä

Ollis Leppänen: Yrityksen kipparointi sujuu Kajaanista

Tietoa Kajaanista

Intotalo Oy toteuttaa yritysjohdon ja yrittäjien valmennusohjelmia ympäri Suomea. Uudenlaisten verkkovalmennusten myötä osallistuminen on yrittäjille helppoa ja Kajaanista käsin kipparoidaankin vuosittain yli 500 yrityksen liiketoimintaa kasvu-uralle. Kesäisin Intotalon perustajayrittäjä Ollis Leppäsen voi tavata höyrylaivan ruorista Oulujärvellä.
Ollis Leppänen

 

Vanhan sanonnan mukaan unelmatyö on olla talvisin sisävesilaivan kapteeni ja kesäisin kansakoulun opettaja. Yrittäjä Ollis Leppäsellä työroolit menevät juuri päinvastoin, mutta Kajaanista käsin arki ja eri yritysten liiketoiminnan pyörittäminen on sujuvaa.

Aika on yrittäjän tärkein pääoma

- Aika on pääoma, jota meillä jokaisella on käytössämme yhtä paljon. Vuosien varrella olen oppinut, että liiketoiminnassa raha ei olekaan se ratkaiseva tekijä vaan se, miten käytät aikaasi, toteaa kajaanilainen yrittäjä Ollis Leppänen.

Leppänen on monialayrittäjä, joka perusti ensimmäisen yrityksensä vuonna 2000. Hän on pysynyt Kajaanissa vaikka yritysten liiketoiminnat ovat kasvaneet valtakunnallisiksi. Leppäsen perustama Intotalo Oy on Suomen suurimpia yrittäjätutkintoja järjestäviä koulutusyrityksiä. Intotalo toteuttaa yritysjohdon valmennuksia mm. Helsingissä, Lappeenrannassa, Rovaniemellä ja Oulussa.

- Aloitin yritystoimintani parikymppisenä ja kesti melkein kymmenen vuotta, että oivalsin itse mitkä asiat ovat yrityksen tuloksen ja kannattavuuden kannalta tärkeimpiä. Näitä käytännön oppeja olemme saaneet jakaa eri alojen yrittäjille valmennuksissamme ympäri Suomea.

- Ja kaikista tärkeintä yritysjohtajille ja yrittäjille on johtaa omaa ajankäyttöään. Päivittäiset 24 tuntia tulee investoida fiksusti ja pelkästään ajankäytön suunnitteluun kannattaa varata aikaa. Näin keskityt päivän aikana varmasti tärkeimpiin ja tuottavimpiin tehtäviin.

Menestyvä yrittäjä keskittyy olennaiseen, etenkin Kajaanissa

Kainuun maakuntalaulu Nälkämaan laulussa todetaan, että olosuhteet eivät aina ole helpoimmat, mutta periksi ei anneta. Asian voi kääntää myös niin, että menestyäkseen on kyettävä keskittymään olennaiseen.

– Kajaanissa minun on ollut helppo saada aikaan oikea tekemisen rytmi ilman turhaa hälinää. Täällä aikaa ei tarvitse jakaa mihinkään ylimääräiseen. Rauhallinen rytmi tuottaa valmiita ja ehjiä kokonaisuuksia, monessa mukana oleva yrittäjä linjaa.

Moni asia nykypäivän työelämässä tapahtuu verkon kautta. Intotalon yritysjohdolle suunnatuista valmennuksista suurin osa toteutetaan jo verkossa. Se on helppoa ja joustavaa erityisesti kiireisille yrittäjille ja esimiehille. Enää ei Leppäsenkään tarvitse kuluttaa aikaansa auton ratissa entiseen tapaan.

– Kajaanista on ollut helppo lähteä liikkeelle eri puolille Suomea. Keskeltä Suomea on kaikkialle yhtä pitkä matka, Leppänen naurahtaa. Lentoyhteydet Helsinkiin toimivat hyvin ja junalla pääsee sujuvasti niin etelän kuin pohjoisen suuntaan.

Koko elämänsä Kajaanissa asunut Leppänen ei ole vakavissaan suunnitellut pakkaavansa tavaroita muuttoautoon ja vaihtavansa paikkakuntaa.

– Kun on ollut paikka lähteä, olen kysynyt itseltäni, että miksi lähtisin. Täällä on mukava olla ja bisnekset hoituvat Kajaanista käsin. Voin katsella ydinkeskustassa sijaitsevan toimistoni ikkunasta Kajaanin raatihuoneen torielämää, mutta olen kuitenkin vain viiden minuutin kävelymatkan päässä joen rannassa sijaitsevasta kodistani, Leppänen mainitsee.

Leppänen on toiminut oppiensa mukaan, sillä kesäaikaan hänet voi löytää esimerkiksi S/S Kouta -höyrylaivan ruorista. Euroopan pohjoisin sisävesihöyrylaiva on kiireiselle yrittäjälle mahdollisuus tankata energiaa arkityöhön.

– Olen ihaillut pienestä pitäen Kainuun meren, eli Oulujärven tyrskyjä. Erään illanvieton aikana aloimme ajankuluksi pohtia kavereideni kanssa laivayrittäjän elämää. Idearikkaassa porukassa yksi asia johti toiseen ja parin päivän päästä selviteltiinkin jo laivan hintaa. S/S Kouta oli niin mielenkiintoinen tapaus, että siihen oli pakko tarttua, kahden kaverinsa kanssa vuodesta 2011 laivayrittäjänä toiminut Leppänen sanoo.

Tutustu tästä Intotalon alkaviin yritysjohdolle ja yrittäjille suunnattuihin valmennuksiin: www.intotalo.com

Aidon höyrylaivatunnelman ja Oulujärven maisemat voit kokea höyrylaivaristeilyllä: www.oulujarviristeilyt.fi

Viimeksi muokattu

24.8.2017