Olet täällä

Koulumatkatuki

Kela-opiskelijalippu

Koulumatkatukeen oikeutetut opiskelijat käyttävät Kajaanin seudun joukkoliikenteen vuoroissa Waltti-matkakortille ladattavaa Kela-opiskelijalippua. Lippu on 30 päivän kausilippu, jolla on vaihto-oikeus linjalta toiseen. Esimerkiksi Sotkamon suunnasta saapuva opiskelija voi jatkaa Kajaanissa matkaa oppilaitokseensa kaupunkiliikenteen linja-autossa. Lippu on voimassa 30 päivää ensimmäisestä leimauksesta. UUTTA! Linjoilla 1-15 valittavissa myös Waltin 44 -matkan sarjalippu.

Kela-opiskelijalippu on lukuvuosikohtainen, joten sitä voi käyttää ainoastaan kuluvan lukuvuoden aikana. Opiskelijan on aina ennen uuden lukuvuoden alkua käytävä asiakaspalvelupisteessä aktivoimassa lippu alkavalle lukuvuodelle ja samalla todistettava opinto-oikeutensa. Lippu on henkilökohtainen, ja opiskelijan on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä lippua ostaessaan. Mikäli opiskelijan koulumatka muuttuu, opiskelijan tulee täyttää uusi koulumatkatukihakemus.

Kuinka Kela-opiskelijalippu hankitaan?

  • Hae koulumatkatukea oppilaitoksista, Kelan toimistoista tai Kelan internet-sivuilta saatavalla lomakkeella (linkki Kelan sivuille).
  • Jätä koulumatkatukihakemus täytettynä oppilaitoksen kansliaan tai opintotoimistoon. Oppilaitos tarkastaa tiedot ja antaa opiskelijalle ostotodistuksen Kela-opiskelijalippua varten.
  • Täytä ostotodistus valmiiksi ja hanki lippu Kajaanin kaupungintalolla sijaitsevasta Kajaani Infosta (linkki Kajaanin kaupungin sivuille). Valmiiksi täytetty ostotodistus nopeuttaa lipun hankkimista. Todista tarvittaessa henkilöllisyytesi. Opiskelija maksaa lipusta omavastuuosuutena enintään 43 € kuukaudessa. Itse matkakortin hinta on 6,00 €.
  • Kela-opiskelijalippu voidaan hankkia jo 1. elokuuta alkaen. Hankkimalla lippusi hyvissä ajoin ennen lukuvuoden alkua vältät jonottamisen asiakaspalvelupisteessä!
  • Kela-opiskelijalipulle voit tehdä lisälatauksia joko linja-autoissa tai Kajaani Infossa. Lisälatauksista ei peritä myyntipalkkiota.

Missä Kela-opiskelijalippu kelpaa?

Waltti-matkakortille ladattu Kela-opiskelijalippu kelpaa kaikissa Kajaanin seudun joukkoliikenteen vuoroissa (kaupunkiliikenteen linjat 1-7, Pikku-Pete ja seutuliikenteen linjat 20-40). Nämä vuorot tunnistaa linjanumeroista sekä Waltti-tunnuksesta auton keulassa.

Kela-opiskelijalippu ei kelpaa suurimmassa osassa kaukoliikenteen linja-autovuoroista (mm. Kajaani-Joensuu, Kajaani-Kuopio, Kajaani-Kuusamo, Kajaani-Oulu) sekä joissakin Ylä-Kainuun (Hyrynsalmi, Puolanka, Suomussalmi) sisäisissä linja-autovuoroissa.

Jos opiskelija ei voi käyttää Kela-opiskelijalippua koulumatkoillaan, opiskelija voi hankkia sopivan lipputuotteen Matkahuollosta (linkki Matkahuollon sivuille). Matkahuollon opiskelijasarjalippu käy linjoilla 20-40 seuraavien liikenteenharjoittajien ajamassa liikenteessä: A. Kyllönen Oy, Kai Heikkinen Oy, Kainuun Riksa Ky, Kainuun Tilausliikenne P. Jääskeläinen Ky, Kajaanin Tila-autot Oy, Matka-Kyllönen Oy, Pohjolan Turistiauto Oy, Puolangan Bussipalvelu Ky, Suorsan Liikenne Ky ja Taksi Anssi Rautiainen Oy Suomussalmi. Matkahuollon opiskelijasarjalippu ei käy linjoilla 1-15.