Olet täällä

Kirjaston laitteet

Tietokoneet

Kaikissa kirjastoissa on tietokoneita asiakkaille. Tietokoneilla on Internet-yhteys, yleisimmät toimisto-ohjelmat ja tulostusmahdollisuus. Internetin käyttöä varten tarvitaan kirjastokortti ja tunnusluku (pin-koodi) tai vierailijatunnukset, jotka saa kirjaston asiakaspalvelijalta. Kirjaston tietokoneilta saa yhteyden kaikkiin kirjaston tarjoamiin palveluihin ja tietokantoihin kuten eMagz ja ePress.
Ajanvaraus kirjaston tietokoneelle

Lukutelevisio

Pääkirjaston lehtisalissa on lukutelevisio, jonka avulla tekstin suurentaminen ja lukeminen käy helposti monipuolisten säätöjen anisoista.

Lukutelevisio

  

Lukutv-ohje

 

Lainausautomaatit

Pääkirjastossa on eri osastoilla yhteensä neljä lainausautomaattia, myös Lehtikankaan ja Otanmäen kirjastossa on lainausautomaatti.

Langaton verkko (Wi-Fi)

Kirjaston toimipisteissä (pääkirjasto ja Lehtikankaan, Lohtajan ja Otanmäen lähikirjastot) langaton verkko vaatii kirjautumisen. Tunnukset saat kirjastoista.

Kopiointi ja skannaaminen

Kaikissa kirjastoissa on monitoimilaite kopiointia, tulostamista ja skannausta varten. Kopionti ja tulostaminen on maksullista.

Mikrofilmien lukulaite

Pääkirjastossa on mikrofilmien ja -korttien lukulaite, jolla voi ottaa mustavalkoisia kopioita.

Digitointi

Pääkirjastossa on laite, jolla voi kopioida VHS-kasetit DVD:ksi. Digitointiajan varaus pääkirjaston asiakaspalvelusta.

Piano

Pääkirjaston 2. kerroksessa on äänieristetty soittohuone, jossa on piano. Pianon käyttö on asiakkaille maksutonta ja sen voi varata käyttöönsä pääkirjaston asiakaspalvelusta.

Musiikkiosaston piano