Olet täällä

Leikki- ja lähiliikunta-alueet

Kajaanissa on useita leikkipuistoja ja lähiliikunta-alueita. Lähiliikunta-alueet kannustavat kokeilemaan hyppäämistä, juoksemista ja heittämistä, ja siten kehittävät lasten ja nuorten perusliikuntataitoja.

Rantapuisto leikkikenttä

Leikkipuistot

Kajaanissa on useita leikkipuistoja ympäri kaupunkia. 

Leikkipuistot kartalla

Lähiliikunta-alueet

Lähiliikunta-alueet sijaitsevat koulujen läheisyydessä, ja niiden tarkoituksena on innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan monipuolisesti. Lähiliikunta-alueet mahdollistavat liikkumisen sekä koulupäivän aikana että vapaa-ajalla.

Lähiliikunta-alueet kartalla

Lohtajan lähiliikunta-alue

Lähiliikunta-alue on valmistunut vuonna 2006 Lohtajan koulun ympäristöön (Satumaantie 1). Se on monipuolinen ympärivuotiseen käyttöön suunniteltu liikuntakeskus. Alueella on mm. monitoimiareena, skeittialue, katukoripallokenttä, pallokentät, leikkivälinealueet, seikkailualue ja hiihdon harjoittelupaikat. Lohtajan lähiliikunta-alueen aluekartta

Soidinsuon lähiliikunta-alue

Soidinsuon lähiliikunta-alue (Teerikatu 6) valmistui vuonna 2010, ja siellä on mm. monitoimiareena, katukoripallokenttä, pallokentät ja leikkivälinealue.

Kuurna-Kätönlahden lähiliikunta-alue

Alue valmistui 2013 Kätönlahden koulun piha-alueelle. Mahdollisuus harrastaa mm. parkouria, frisbeegolfia, yleisurheilua, palloilua monitoimikaukalossa. Alueella myös leikkivälineitä.

Hauholan lähiliikunta-alue

Hauholan lähiliikunta-alue sijaitsee Hauholan koulun yhteydessä (Sotkamontie 22). Alue valmistui vuonna 2010 ja siellä on mm. monitoimiareena, katukoripallokenttä, pallokentät ja leikkivälinealue.

Nakertaja-Hetteenmäki lähiliikunta-alue

Vuonna 2011 valmistuneella Nakertaja-Hetteenmäen lähiliikunta-alueella on mm. monitoimiareena (Välimaanpuisto), köysirata, kuntoilulaitteita (Vanahiksen alue), frisbeegolf-rata, monitoimikaukalo (Nakertaja) sekä leikkivälineitä kaikilla alueilla