Olet täällä

Kajaanin pääkirjasto

Pääkirjasto

Kajaanin pääkirjasto (sijainti kartalla)

 

Pääkirjaston ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat aikuisten- ja lastenosastot, musiikkiosasto (cd-levyt, kirjat ja dvd-levyt) lehtilukusali  ja Caiania-maakuntakokoelma. Sisääntuloaulassa ovat näyttelyvitriinit. Pohjakerroksesta löytyy mm. varastotiloja ja kirjastoauton talli.

Toisessa kerroksessa on kirjaston avara opinto- ja opetustila, kaksi pienryhmähuonetta ja soittohuone, jossa on piano. Musiikkiosaston nuotit ja käsikirjasto ovat opintotilassa. Yläkerrassa sijaitsevat Kalevala-sali (remontissa ainakin maalis-huhtikuu 2018), Elias-pienryhmähuone, näyttelytila sekä kahvio. Soittohuoneen ja ryhmätyöhuoneet voi varata käyttöönsä kirjaston neuvonnasta. Näyttely- ja kokoustilojen käyttöä voi tiedustella kirjaston toimistosta (08) 6155 2422.

Kirjastossa on asiakkaiden käytettäväksi vapaa langaton verkko, tietokoneita, tulostimia ja skannaus- ja kopiointimahdollisuus.

Kirjastossa kokoontuu lukupiiri ja pidetään satutunteja lapsille. Koululaisille tarjotaan systemaattista kirjastonkäytön opetusta. Myös muille ryhmille järjestetään opastusta ja tutustumiskierroksia kirjastossa.

Kainuun kirjailijat järjestävät kirjallisia iltoja pääkirjastossa.

Asianajajat järjestävät neuvontaa asiakkaille keväällä ja syksyllä.