Olet täällä

Jormuan koulun koulukuljetukset

Koulukuljetukset

Palvelut

Koulukyydit

PÄIVITETTY 15.2.2016

TIETOA KOULUKULJETUKSISTA

Taksiaikataulut jaettiin koulukuljetuksessa oleville oppilaille ensimmäisenä koulupäivänä. Tammikuussa tehtiin lukujärjestysmuutos, joka vaikutti taksiaikatauluihin. Uudet listat ovat olleet käytössä 18.1.2016 lähtien. Mikäli olette hukanneet kotiin jaetun taksilistan, uuden saa koululta pyytämällä. Jos löydätte aikatauluista virheitä tai ongelmakohtia, ilmoittakaa niistä henkilöliikenteen asiantuntijalle Tiina Rusaselle, 044 7100 040.

Koulukuljetuksiin on tullut muutoksia: mm. kävelymatkoja on pidennetty ja pysäkkejä muutettu. On tärkeää, että perehdytte kotona tarkasti uusiin ajoreitteihin ja -aikoihin.

Ajovuorojen vähentäminen lisää oppilaiden odotusaikoja. Perusopetuslain mukaan alakoulun oppilaan koulumatka voi päivän aikana kestää maksimissaan 2,5 tuntia. Oppilaat odottavat koululla yleensä ulkona, huonolla säällä myös sisällä. Kyytioppilaita valvoo koulunkäyntiavustaja. Pitempien odotusten aikana voi myös tehdä esim. kotitehtäviä koulun kirjastossa.

Kaikki koulukuljetuksiin liittyvt erityisluvat ja poikkeukset pitää anoa kirjallisesti. Poikkeuslupa pitää yleensä anoa uudelleen joka lukuvuosi. Lisätietoja Tiina Rusaselta.

Toivomme kaikille osapuolille kärsivällisyyttä ja malttia. Varsinkin alussa kyytiajoissa voi olla epätarkkuutta ja lapsilla menee aikansa tottua koulurytmiin ja taksikyyteihin. Rohkaiskaa lapsia näissä tilanteissa. Neuvokaa ja opastakaa lapsianne taksin käytössä. Käykää yhdessä taksipysäkillä ja harjoitelkaa turvallista taksiin ja kotiin saapumista.

LUE NÄMÄ TARKASTI:
• Muista ilmoittaa kuljettajalle mielellään tekstiviestillä, jos lapsesi ei käytä koulukyytiä.
• Pysäkillä oltava 5 minuuttia ennen merkittyä aikaa.
• Taksiin voi nousta vain aikatauluissa mainituilta pysäkeiltä. Muutoksista sovitaan taksinkuljettajan kanssa.
• Koululla taksiin noustaan vain merkitystä paikasta.
• Muista pyyhkiä kengät ja vaatteet ennen taksiin menoa.
• Riehuminen, metelöinti, vaatteitten repiminen ja paikkojen valtaaminen ja varaaminen on kielletty koulutaksissa!
• Pysäkillä on käyttäydyttävä mallikkaasti.

Koulukuljettajien puhelinnumerot:
SEPPO KIVIOJA 0400-686 521
MERVI HEIKKINEN 0500-685 918

Vastuuhenkilö