Olet täällä

Kajaanin taidemuseon näyttelyt

Kuvataidetta päivittäin nautittavaksi!

 

Kajaanin taidemuseossa on useita vaihtuvia näyttelyitä vuosittain – vapaa pääsy, tervetuloa!

Palvelut

Liisa Hietanen: Anna, 2016, virkkaus, neulonta, kirjonta ja villapaita

11.2.-6.5.2018
NÄKYVÄKSI NEULOTTU

Liisa Hietanen, Hyäryllistä-ryhmä, Rósa Sigrún Jónsdóttir, Elina Juopperi, Melek Mazici, Annukka Mikkola, OLEK & Michelle P. Dodson, Ulla Pohjola, Sonja Salomäki, Suvi Solkio, Minna Soraluoma, Sanni Weckman

Kuvataide kohtaa käsityön, kun lankapohjaisia teoksia tekevät taiteilijat puhaltavat uutta henkeä perinteisiin käsityön työtapoihin ja aiheisiin. Näyttely osoittaa, että pehmeäksi mielletty käsityö voi ottaa kantaa ja langalla voi myös maalata tai perinnetekstiileillä veistää. Yhteistyössä Keravan taidemuseon kanssa, kuraattorina taiteen tohtori Minna Haveri.

Annukka Mikkolan Pesän asukit -työpaja Kajaanin taidemuseossa 21.2.

Annukka Mikkolan Pesän asukit -työpaja alakouluikäisille ja vanhemmille Kajaanin taidemuseossa ke 21.2. klo 17–19

Tekstiilitaiteilija ja kuvataidekasvattaja Annukka Mikkolan Pesä-installaatio on esillä Kajaanin taidemuseon Näkyväksi neulottu -näyttelyssä. Installaation pesät odottavat vielä kuitenkin uusia asukkaitaan.
Annukka Mikkola saapuu Kajaaniin ohjaamaan teokseen liittyviä työpajoja. Keskiviikkona 21.2. klo 17–19 järjestetään yleisötyöpaja, joka on suunnattu alakouluikäsille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Työpaja kestää 1,5-2 h ja mukaan mahtuu n. 15 lasta yhdessä vanhemman kanssa. Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Työpajoissa tehdään Pesä-installaatioon asukkeja, Taidepöllöjä ja Värivaakkuja, kierrätetyistä villasukista- ja lapasista. Tekniikkana käytetään käsin ompelua ja yksinkertaisia pistoja, esim. etupistoja, koristelussa. Värivaakut ja Taidepöllöt jäävät osaksi Pesä-installaatiota näyttelyn ajaksi, mutta eläimet palautetaan tekijöille näyttelyn jälkeen.
Mukaan tarvitaan, jokaiselle osallistujalle puhdas, käytöstä poistettu villasukka tai -lapanen.
Ilmoittaudu mukaan työpajaan, puh. 044-7100545, taidemuseo(at)kajaani.fi

Raanu raanu / Elina Juopperi (pdf-tiedote, avautuu uuteen ikkunaan)
Lahjoituskirja / Raanu raanu /Elina Juopperi (pdf, avautuu uuteen ikkunaan)

Tilanjakaja-viiva

24.5.-26.8.2018
Vexi Salmen kokoelma

Suomalaisten rakastama sanoittaja on kerännyt vuosikymmenten aikana merkittävän taidekokoelman. Kesänäyttely esittelee kokoelmasta sekä uusinta suomalaista nykytaidetta että saksalaista maailmansotien välistä ekspressio-
nismia, jota natsi-Saksassa nimitettiin rappiotaiteeksi.
Näyttely toteutetaan yhteistyössä Hämeenlinnan taidemuseon kanssa, jolle Vexi Salmi on lahjoittanut kokoelmansa.

Tilanjakaja-viiva

7.10.-18.11.2018
Kattaus omista kokoelmista

Kajaanilaiset omistavat korkeatasoisen nykytaiteen kokoelman, jonka vahvuutena on edustava otos kotimaista1980- ja 90-lukujen taidetta. Kattaus uutta ja vanhaa Kajaanin taidemuseon kokoelmista nostaa esiin uusimpia lahjoituksia ja hankintoja näiden aarteiden rinnalle.

Tilanjakaja-viiva

2.12.2018-27.1.2019
Kuin kukkiva oksa

Urho Kähkönen

Kuhmolaisen taiteilijan Urho Kähkösen näyttely hahmottaa ihmisyyden peruskysymyksiä ja niihin liittyvää vastuuta. Teosten kautta tarkastellaan myös läsnäoloa ja muistoja sekä niiden katoavaisuutta. Esillä on lisäksi taiteilijan ohjaamien erityisryhmien yhteisöllisiä taideteoksia. Osa taiteilijan omista teoksista on syntynyt Espanjan Andalusiassa.

Tilanjakaja-viiva

Taidemuseon näyttelyarkisto 2017 – 2010

Tilanjakaja-viiva