Olet täällä

Kajaanin taidemuseon näyttelyt

Kuvataidetta päivittäin nautittavaksi!

 

Kajaanin taidemuseossa on useita vaihtuvia näyttelyitä vuosittain – vapaa pääsy, tervetuloa!

Palvelut

 

Heikki Aranne, kuva Pekka Agarth

10.9.-8.11.2020
HEIKIN VALINTA 

Heikin valinta on taidemuseon kokoelmaa esiin nostava näyttely, jonka on koonnut Heikki Aranne. Aranne toimi Kajaanin taidemuseon johtajana vuosina 1997-2015. Näyttelyn teokset hän on valinnut taidemuseon kokoelmasta olemalla puhtaasti oma itsensä, muita kuulematta ja omia mielihalujaan noudattaen:

— Meille kainuulaisille luonto ja metsät ovat olleet aina tärkeitä. Olemme päässeet puusta pitkälle, ainakin maahan asti. Puusta pitkälle ovat myös tämän näyttelyn taiteilijat päässeet luontoa uudelleen veistäen, maalaten ja piirtäen. Emme elä pelkästään luonnossa emmekä luonnosta, joten myös pelti ja betoni ovat saaneet sijansa tässä näyttelyssä.

Näyttelyn taiteilijat

Martti Aiha, Kari Cavén, Lucien Den Arend, Reijo Hukkanen, Niilo Hyttinen, Helvi Hyvärinen, Aimo Kanerva, Outi Kirves, Hannele Kylänpää, Pauno Pohjolainen, Helena Pylkkänen, Ulla Rantanen, Anu Tuominen, Carl Wargh, Ilkka Väätti
Lue lisää näyttelyn taiteilijoista

Heikki Aranne esittelee näyttelyn keskiviikkona 28.10. klo 18. Vapaa pääsy, tervetuloa! Huolehdimme turvaväleistä ja tarjoamme kasvomaskin osallistujille.

Taidemuseossa noudatetaan yleisiä rajoituksia ja hygieniaohjeistuksia koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Taidemuseon tiloissa noudatetaan turvavälejä. Tilojen siisteydestä ja käsihygieniasta pidetään hyvää huolta. Otamme huomioon asiakasmääristä annetut rajoitukset ja asiakkaiden kulkusuuntaa ohjataan siten, että tilat pysyvät turvallisina asiakkaille.

Tilanjakaja-viiva

26.11.2020-31.1.2021
EEVA-MAIJA PENTTILÄ: LENTOON

Eeva-Maija Penttilän (1948-2017) muistonäyttelyssä nähdään grafiikkaa ja akryylimaalauksia pitkän uran varrelta. Kajaanilaisen taiteilijan teosten keskeisinä elementteinä vaihtelevat ilma, vesi ja tuli. Penttilän työskentelyssä usein esiintyneitä teemoja olivat myös taiteilijan työprosessi ja sen arkiset työvälineet sekä klassinen torsoaihe. Näyttelyssä nähdään myös harvemmin esillä ollutta eläinteemaa, jota hän työsti Australian matkojen innoittamana. Penttilä tunnettiin aktiivisena lasten taidekasvatuksen puolustajana. Kajaanin opettajankoulutusyksikössä hän pääsi ohjaamaan luokanopettajaopiskelijoita ja vaikuttamaan näin tulevien sukupolvien taiteen tekemiseen. 

Tilanjakaja-viiva

Taidemuseon näyttelyarkisto

Tilanjakaja-viiva