Olet täällä

Kainuun Museo

Kainuun Museo rakentaa tulevaisuutta, jossa ymmärretään ja arvostetaan menneisyyttä.

 

Tervetuloa Kainuun Museoon!

Services

Opetustaulu Kainuu

Kainuun Museo on Kainuun alueen maakuntamuseo. Perusnäyttelymme esittelee Kainuun historiaa ja kulttuuria esihistoriasta 1900-luvun puoliväliin asti. Yläkerrassa sekä alakerran pienessä galleriahuoneessa on vaihtuvien näyttelyiden tilat.

Näyttelyt nyt:

Kainuun Museon MUOVI-näyttely

MUOVI  29.9. – 29.12.2019

Kainuun Museon loppuvuoden kestävässä näyttelyssä pureudutaan muoviin. Näyttelyn suunnittelun kantavana teemana on ollut herättää meistä jokainen miettimään sitä, että minkälaisen maapallon haluamme jättää tuleville sukupolville. Lisäksi näyttelyssä käsitellään muovin värikästä historiaa, sen kierrätystä ja luonnosta kerätyn muovin muotoutumista taiteeksi.

 

 

 

 

 

 

 

Aleksanteri I

Galleriahuoneessa
Aleksanteri I Kainuussa 19.9. – 17.11.2019

Galleriahuoneen näyttely kertoo Keisari Aleksanteri I:n vierailusta Kainuuseen.
Vuonna 2019 tulee kuluneeksi 200 vuotta siitä, kun Venäjän keisari, Suomen suuriruhtinas Aleksanteri I oli vierailulla Kainuussa ja Kajaanissa.
Keisarin matka kuljettiin uudelleen vuonna 1826 ilman keisaria, ensimmäisellä vierailulla mukana olleen kapteeni Sebastian Gripenbergin ja pietarilaisen taiteilija Bolmsin toimesta. Taiteilija Bolms teki tällä uusintamatkalla piirrosluonnoksia, ja niiden perusteella pariisilaiset taiteilijat valmistivat matkasta kertovat litografiat.
Nämä litografiat ja H.W. Claudelinin vuonna 1892 kirjoittama matkakertomus johdattavat museokävijän tutustumaan keisarin Kainuun matkaan!
Tähän näyttelyyn ei järjestetä opastusta, mutta näyttelyn voi kokea itsenäisesti.

 

 

 

 

 

 

Kainuun Museon julkaisu  KARTANONOMISTAJIEN KAJAANI

 

 

 

 

 

Kainuun Museo

Kainuun Museo
Asemakatu 4, 87100 Kajaani
p. 044 7100506

VAPAA PÄÄSY

Avoinna: ma, ti, to, pe, su 12-16   ke 12-19   la suljettu
juhlapyhien aattona 12-15

Poikkeavat aukioloajat