Olet täällä

Korkeakoulutus

Kajaani tunnetaan koulutuskaupunkina. Korkeakoulutasoista opetusta tarjoavat Kajaanin ammattikorkeakoulu, Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut Aikopa sekä CEMIS.

 

 

Opetus ja koulutus

Kajaanin ammattikorkeakoulu

Kajaanin ammattikorkeakoulu on tekevä, profiloitunut ja aidosti kansainvälinen korkeakoulu. Luonnonläheisellä kampuksellamme työskentelee noin 2 000 opiskelijan ja 230 asiantuntijan oppimis- ja kehittämisyhteisö. Työelämän arvostamiin tutkintoihin sisältyy myös englanninkielisiä koulutuksia sekä monipuolinen valikoima ylempiä AMK-tutkintoja.

Kajaanin ammattikorkeakoulu
PL 52, Ketunpolku 3
87101 KAJAANI
p. 08 618 991
kajaanin.amk(at)kamk.fi
www.kamk.fi

AIKOPA on Kajaanin Oulun yliopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun yhteinen aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelujen yksikkö. AIKOPA tarjoaa työelämän tarpeita vastaavia korkeakoulutasoisia täydennyskoulutus- ja kehityspalveluja Kainuun, Pohjois-Suomen ja Ylä-Savon alueelle.

Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA
Oulun yliopisto, Kajaanin ammattikorkeakoulu
Ketunpolku 1, 87100 Kajaani
www.aikopa.fi

CEMIS

 

CEMIS (Centre for Measurement and Information Systems) on vuonna 2010 perustettu Oulun ja Jyväskylän yliopistojen, Kajaanin ammattikorkeakoulun ja VTT:n yhteinen mittaus- ja tietojärjestelmiin erikoistunut sopimuspohjainen tutkimus- ja koulutuskeskus. Keskitymme valtakunnallisesti tärkeiden sovellusalojen, kuten kehittyvän biotaloudenkaivannaisteollisuuden, liikunta- ja hyvinvointialan sekä peli- ja simulaattoriteknologian mittaus- ja tietojärjestelmäosaamisen kehittämiseen. 

CEMISissä työskentelee yli 100 mittaus- ja tietojärjestelmien asiantuntijaa. Keskuksen  vuosirahoitus on noin 10 milj. € vuodessa. 

Visiomme on olla vuoteen 2020 mennessä kansainvälinen, haluttu yhteistyökumppani uuden mittaus- ja tietojärjestelmäteknoloigaosaamisen kehittämisessä.

CEMISin missiona on tuottaa mittaus- ja tietojärjestelmiä kehittäville ja niitä soveltaville yrityksille ja tutkimuslaitoksille alan huippuosaajia, uutta teknologiaa ja uutta liiketoimintaa tarjoamalla tutkimus- ja kehityspalveluita sekä korkeakoulutason koulutusta innovatiivisessa ja kansainvälisessä ympäristössä.  Tulevaisuuden asiantuntijatehtäviin tähtääville opiskelijoille keskus tarjoaa innostavan koulutusympäristön ja kehityshaluisille tutkijoille ja asiantuntijoille innovatiivisen ja kansainvälisen työskentely-ympäristön.
 

CEMIS (Centre for Measurement and Information Systems)
PL 52, Kuntokatu 5
87101 Kajaani
www.cemis.fi