Olet täällä

Lohtajan koulun terveys ja hyvinvointi

Terveys ja hyvinvointi

Palvelut

Terveys ja hyvinvointi

TERVEYDENHOITAJA Arja Karhu on tavattavissa Lohtajan koululla maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin puh. 044 7101 504, parhaiten tavoittaa puhelinajalla klo 11.30-12.15.  Nakertajan koululla ti ja to samoihin kellonaikoihin.  

Terveystarkastuksia tekevät koululääkäri ja terveydenhoitaja.

Vanhempien toivotaan tulevan mukaan tarkastuksiin.

Kun lapsi sairastuu, lisätietoja täältä

Jos tarvitset selvityksen työnantajallesi tai opiskelupaikkaasi sairaan lapsen hoitamisesta kotona, ole yhteydessä oman alueen terveyskeskuksen vastaanottoon https://sote.kainuu.fi/terveysasemat

KOULUTAPATURMA

Jos koululla sattuu tapaturma, opettaja antaa oppilaalle ensiavun ja pyytää tarpeen mukaan apua myös kouluterveydenhoitajalta. Jos lääkärinhoito on tarpeen, opettaja tai terveydenhoitaja huolehtii lapsen lähettämisestä hoitoon ja ilmoittaa tapahtumasta huoltajalle välittömästi, jolloin huoltajan tulisi saapua lapsen luo.

Tapaturman satuttua kotimatkalla huoltajan tulee ottaa yhteyttä kouluun heti, kuitenkin viimeistään kolmen vuorokauden kuluessa. Ensimmäinen lääkärissä käynti tulee tehdä seitsemän vuorokauden sisällä tapaturmasta.

HAMPAIDEN HOITO

Kaikkien oppilaiden hampaat tarkastetaan ja hammashoitoa annetaan kaikille tarvitseville mahdollisuuksien mukaan. Ajanvaraus p. 08 61567850

KOULURUOKAILU

Kouluruokailun tarkoituksena on tarjota koulupäivän lomassa nautinnollinen ja rauhallinen ruokailuhetki, joka on osa koulupäivää. Kouluateria on täydellinen ateria, joka tyydyttää kolmasosan oppilaan päivittäisestä ravinnontarpeesta, jos suunniteltu ateria kokonaisuudessaan nautitaan.

Kouluruokailun tavoitteena on ohjata oppilaita terveelliseen ravitsemukseen, kehittää maku- ja ruokatottumuksia, sekä opastaa hyviin ruokailutapoihin mm. ruokailuvälineiden käyttöön.

Ruokailu on järjestetty klo 10.20 – 11.50.

Erityisruokavalion tarvitsevalla oppilaalla tulee olla terveydenhoitajan tai lääkärin todistus, sekä mielellään kodista yhteydenotto keittiölle puh. 044 7100 600.

Maksuton välipala tarjotaan klo 13.00 niille oppilaille, joiden koulupäivä matkoineen kestää yli seitsemän tuntia. Samaan aikaan kaikilla oppilailla on mahdollisuus ostaa välipalaa à 2,00 €, joka sisältää leipää, maitoa ja kiisselin, jogurtin tms.

 

Viimeksi muokattu

31.10.2019