Olet täällä

Bussiliikenteen matkaliput ja hinnat

Waltti on mutkaton matkakortti
vaihda_walttiin.jpg

 

Lippujen hinnat

Seuraavat bussikortit ovat muuttuneet 1.6.2015 alkaen Waltti – korteiksi:

30 päivän kaupunkikortti
30 päivän nuorisokortti
30 päivän opiskelijakortti
Eläkeläisen arvokortti           

Uusia Waltti -matkakortteja myy Kajaani Info tai sen voi tilata myös nettikaupasta suoraan kotiin toimitettuna.  Waltti –kortteihin  lisälataaminen onnistuu netissä,  Kajaani Infossa tai linja-autoissa. Korttien lataus netissä https://nettilataukset.waltti.fi/  (Korttien tilaaminen ja lisälataminen onnistuu Kajaanin A-C vyöhykkeille sekä linjoille 11-15)

Peruskoululaiset, jotka kuuluvat koulukuljetuksen piiriin, saavat entiseen tapaan bussikortit ensimmäisenä koulupäivänä elokuussa.

Lastenlippu

Lastenlipulla voi matkustaa 7-16 vuotiaat. Alle 7-vuotias matkustaa maksutta. 

Arvolippu

Vastaa aikaisemmin käytössä ollutta sarjalippua. Waltti- kortille voi ladata arvoa (esim. 15 euroa). Arvolippu on voimassa niin kauan kuin lipulla on arvoa. Maksaminen on edullisempaa kuin käteismaksu. Arvolipulla voi maksaa myös mukana matkustavan, samaan tai nuorempaan ikäryhmään kuuluvan henkilön matkan. Ikäryhmät lapsi ja aikuinen, eläkeläinen.

Arvolippua ostettaessa sille määritetään oletusvyöhykkeet, joiden perusteella matkasta veloitettava hinta määräytyy. Jos matka poikkeaa oletusvyöhykkeistä, kuljettaja valitsee vyöhykkeet rahastuslaitteesta ja arvolipulta veloitetaan oikea hinta. Tämän tuotteen voit tilata nettikaupasta

Arvoa voidaan ladata kymmenen euron kerrannaisina. Maksimisumma on aikuisten ja nuorten arvolipulla 120 euroa ja lasten arvolipulla 80 euroa. Waltti-kortilla voi olla arvolipun lisäksi myös voimassa oleva kausilippu, joka on prioriteetiltaan ensisijainen.

Maksuton vaihto-lippu

Kertamaksun (myös sarjaliput sekä eläkeläiskortti) maksaneella matkustajalla on oikeus jatkaa matkaa vaihto-lipulla toisen linjan seuraavassa autossa enintään 6 km. Vaihto-oikeus todetaan toisessa autossa ensimmäisen matkaosuuden kertamatkalipun kuitista. Vaihto-oikeus on voimassa 30 minuuttia kertalipun ostosta. Siirtomatkaksi ei hyväksytä paluumatkaa, ei myöskään paluuta toisen linjan autossa.

Korttimaksu                                                                 6,00 € (sis. suojakotelon, ensilatauksen).  Netissä korttimaksu 4,00 € (sis. koteloa)

Matkakorttikotelo erikseen ostettuna                   1,50 €

Kortin lisälataaminen                                                 3,00 € myyntipisteissä ja linja-autoissa. Nettilatauksen kautta maksuton, osoite:  https://nettilataukset.waltti.fi/  kaupasta voi tilata Kajaanin A-C vyöhykkeen kortteja ja tuotteita sekä linjojen 11-15 tuotteita.  ELYn kortteja ei voi tilata netissä.

Kausiliput

Voimassa 30 peräkkäistä vuorokautta. Kausi aktivoituu, kun käytät lippua ensimmäisen kerran linja-autossa. Kauden voi siis ostaa ennakkoon kortille ja ottaa käyttöön haluamanaan ajankohtana. Samalla Waltti-kortilla voi olla kausilipun lisäksi myös arvolippu. Lipun hinnoittelu ei riipu kuntalaisuudesta.

30 päivän kaupunkikortti, hinta 45 €

Voimassa 30 päivää ostohetkestä. Voi tehdä rajattoman määrän matkoja kortin voimassaoloaikana kaupunkiliikenteen kaikilla linjoilla ja vyöhykkeillä. Kortti on henkilökohtainen ja voimassa Kajaanin seudunjoukkoliikenteessä A-C vyöhykkeillä.  Tämän tuotteen voit tilata nettikaupasta

30 päivän nuorisokortti, hinta 37 €

Nuorisokortti vastaa kaupunkikorttia muutoin, paitsi että korttia myydään  7-16-vuotiaille. Voi tehdä rajattoman määrän matkoja kortin voimassaoloaikana Kajaanin seutuliikenteen linjoilla vyöhykkeillä A-C. Tämän tuotteen voit tilata nettikaupasta

30 päivän opiskelijakortti, hinta 37 €

Opiskelijakorttia myydään kajaanilaisille päätoimisille opiskelijoille. Kortti käy 1-2 vyöhykkeellä (A B, B C) kaupunkiliikenteen autoissa. Kortin saa ostettua opiskelijatodistusta/korttia näyttämällä. Voi tehdä rajattoman määrän matkoja kortin voimassaoloaikana Kajaanin seutuliikenteen linjoilla vyöhykkeillä A-C. Tämän tuotteen voit tilata nettikaupasta

30 päivän opiskelijakortti, hinta 43 € (Kelan koulumatkatuen piiriin kuuluville)

Kela- koulumatkatuen piiriin kuuluville opiskelijoille, joiden matkustus tapahtuu kaupunkiliikenteen autoissa. Kortilla on rajaton matkustusoikeus kaikilla linjoilla ja vyöhykkeillä. Opiskelijakorttia myydään kajaanilaisille päätoimisille opiskelijoille. Kortin saa ostettua opiskelijatodistusta/korttia näyttämällä. On voimassa ensimmäisestä leimauksesta 30 päivää.

lisätietoa Kelan -lipputuotteesta löytyy:

 

Eläkeläisten arvokortti

Vastaa aikaisemmin käytössä ollutta eläkeläisten sarjakorttia. Eläkeläisen arvolipulle ladataan arvoa/rahaa esimerkiksi 15 €. Yhden matkan hinta on 1,70 €. Kortin saa ostettua Kajaani Infosta. Eläkeläislippu on voimassa kaupunkiliikenteen linjoilla 1,3,4,6,7 sekä Pikku-Petessä. Kajaanin seutuliikenteessä ei ole eläkeläisalennusta. Kortilla voi maksaa myös seutuliikenteessä, mutta matkasta peritään normaali aikuisin arvo-lipun hinta. Eläkeläisalennukseen ovat oikeutettu yli 65 vuotiaat ja kokoaikaisella eläkkeellä olevat. Määräaikaisella eläkkeellä tai kuntoutustuella oleva on oikeutettu eläkeläisalennukseen eläkepäätöksen voimassaolon ajan (päätös on esitettävä korttia ostettaessa). Ostettaessa on näytettävä Kelan eläkkeensaajakorttia tai Työeläkeyhtiöiden myöntämällä työeläkekortilla. Osa-aikaeläkkeellä oleville ei myönnetä eläkeläisalennusta.

Avustajaoikeuden saaneiden henkilöiden saattajat Kajaanin joukkoliikenteessä

Etuus oikeuttaa saattajan tai avustajan maksuttomaan matkaan, jos asiakkaan Waltti-kortissa on merkintä avustajaoikeudesta. Asiakas itse maksaa matkastaan normaalin käyttäjäryhmänsä mukaisen lippun hinnan. Etuun oikeuttava päätös henkilökohtaisen avun tarpeesta tehdään vamman, invaliditeetin, liikuntarajoitteen tai muun haitan perusteella kunnan vammaispalveluissa. Etuus koskee vain Waltti-kausi- ja arvolipuilla matkustamista, ei kulkemista kertamatkalipulla. Avustajaoikeusmerkinnän Waltti-korttiin saa Kajaanin Infosta esittämällä asioinnin yhteydessä haittaluokitusta koskevat asiakirjat ja -päätökset. Etu on voimassa Kajaanin kaupungin linjoilla 1-15. Linja 1-7 ovat esteettömiä.

Pyörätuolimatkustaja ja avustaja

Pyörätuolimatkustaja matkustaa maksutta, samoin yksi hänen mukanaan mahdollisesti matkustava saattaja tai avustaja. Saattajan/avustajan maksuttoman matkan ehtona on, että hän avustaa pyörätuolimatkustajaa koko matkan ajan: autoon noustessa, pyörätuolia lukitsemisessa ja pois jäädessä. Etu on voimassa kaupunkiliikenteen linjoilla 1-7.

Valtakirja Waltti- kortin hankintaa varten toiselle henkilölle, valtakirjan voi tulostaa täältä:

 

Matkakortti ja -matkustusehdot sekä rekisteriseloste

 

Veteraanikortti

Sotiemme veteraanit matkustavat kaupunkiliikenteessä maksutta. Rintamamiestunnuksen omaava saa kortin Kajaanin Infosta.

Matkahuollon korttien kelpoisuus päättyy 31.12.2016 (pois lukien Kelan koulumatkatukiliput sekä peruskoululaisten koulumatkaliput, niille matkustaminen onnistuu jatkossakin)

Waltti -kortteja myy Kajaani info

Joukkoliikenteen lippujen myynti, asiakaspalvelu ja neuvonta:

Kajaani Infossa, Pohjolankatu 13, kaupungintalo
Aukioloajat:
ma-pe klo 9:00-16:30
la suljettu

Matkahuolto (muut matkaliput kuin Waltti-kortti)
Sammonkatu 14
87100 Kajaani
www.matkahuolto.fi

Vastuuhenkilö