Olet täällä

Kaukametsän opiston käsityökoulu

Kaukametsän opiston Visuaalisten taiteiden koulun Käsityökoulussa työskennellään värien, materiaalien, erilaisten käsityötekniikoiden, muotojen ja käsityötaiteen parissa. Opintoryhmät on tarkoitettu 7 – 15 -vuotiaiaille. 

Palvelut

Kasityokoululaisia.gif Kuvat Heli Karppinen

Käsityökoulussa oppilas oppii ilmaisemaan itseään käsityön eri osa-alueilla, jotka ovat esinesuunnittelu ja esineiden valmistus, tekstiilin ja vaatetuksen suunnittelu ja valmistus sekä ympäristön suunnittelu ja rakentaminen. Värien käyttöä opiskellaan mm. painotöissä ja värjäyksissä. Oppilas oppii arvostamaan kädentaitoja opetellessaan esimerkiksi huovutusta, ompelua, muotoilua eri materiaalein sekä metalli- ja mosaiikkitöitä. Opiskelu luo edellytyksiä jatko-opinnoille, elinikäiselle harrastamiselle ja visuaalisen kulttuurin kehittämiselle.  

Käsityökoulu toimii pääosin Kaukametsän opiston monitoimiluokassa. Opetusta on myös ompeluateljeessa, jossa oppilaiden käytössä ovat ompelukoneet, saumurit, märkätyöskentelyn mahdollistavat vesipisteet, liesi, silityspisteet, leikkuupöydät ja neulekoneita. Myös luokkien tietokoneet ovat oppilaiden käytössä. Oppilastöitä laitetaan esille opiston vitriineihin läpi lukuvuoden muun näyttelytoiminnan ohella.

Lisätietoja

 Käsityönopettaja Heli Karppinen puh. 044 7100382, heli.karppinen(at)kajaani.fi

Vastuuhenkilö