Olet täällä

Kaukametsän opiston kuvataidekoulu

Taiteen perusopetusta antavassa Visuaalisten taiteiden koulussa tutustutaan väreihin, esineisiin, muotoiluun, luontoon, arkkitehtuuriin ja taidehistoriaan liittyviin asioihin. Kuvataidekoulun opintoryhmät on tarkoitettu 7-15 –vuotiaille.

Palvelut

Kaukametsan_opiston_kuvataidekoulu.gif Kuvat Minna Meriläinen

Kaukametsän opiston Visuaalisten taiteiden koulu, Kuvataidekoulu

Kuvataidekoulussa tutustutaan saven, paperimassan, luonnonmateriaalien, posliinin, painovärien, piirustus- ja maalausvälineiden sekä kierrätysmateriaalien avulla kuvien, muotoilun, arkkitehtuurin ja taidehistorian kiehtovaan maailmaan. Käytössä ovat grafiikan prässi, pimiö sekä muotoilun, rakentelun, keramiikan, lasityön ja posliininmaalauksen välineistö ja polttouunit. Tietokoneet avaavat ovia lukuisiin verkkogallerioihin. Luonto sekä taide- ja kulttuurilaitokset tarjoavat erilaisia oppimisympäristöjä.

Kuvataidekoulussa voi opiskella ilman aiempaa harrastuneisuutta. Töiden valmiiksi saattaminen, esille laittaminen, töistä keskusteleminen ja arviointi ovat tärkeä osa pedagogista prosessia.Oman ilmaisun kehittymisen lisäksi ryhmässä toiminen kehittää sosiaalisia valmiuksia, yhteistyötaitoja, vastuullista ja tavoitteellista työskentelyotetta sekä antaa mahdollisuuksia onnistumisen kokemuksiin ja hyvän itsetunnon rakentumiseen.  Kuvataidekoulussa työskennellään vuosikursseittain vaihtuvien teemojen parissa.

Lisätietoja

Minna Meriläinen
Päätoiminen opettaja
Kuvataiteet ja visuaaliset taiteet
p. 044 7100038
minna.merilainen(at)kajaani.fi

Vastuuhenkilö