Olet täällä

Vuoropäivähoito

Tapiolan päiväkodin lapset mäenlaskussa. Kuva: Reijo Haukia

Teppanan päiväkoti on avoinna ma - su ympäri vuorokauden. Teppanan päiväkoti on arki- ja juhlapyhinä ainoa vuorohoitoa tarjoava yksikkö. Poikkeuksena jouluaatto ja joulupäivä, jolloin päiväkoti on suljettu.

Lehtikankaan päiväkoti on avoinna ma - la klo 5.30 - 22.00. Tarvittaessa lasten lauantain hoito järjestetään Teppanan päiväkodissa.

Päiväkoti Karuselli on avoinna tarvittaessa klo 5.30-22.00

Lohtajan päiväkodissa toimii vuororyhmä, joka on avoinna tarpeen mukaan ma - pe, klo 5.30 - 22.00. Muut ryhmät klo 6.30 - 17.00.

Seminaarin päiväkodissa toimii vuororyhmä, joka on auki tarpeen mukaan ma – pe klo 19.30 asti.

 

KAJAANIN KAUPUNGIN SIVISTYSLAUTAKUNNAN 1.6.2017 HYVÄKSYMÄT VUOROPÄIVÄHOIDON PERIAATTEET

 1. Vuoropäiväkotipaikkaan on oikeutettu lapsi, jonka huoltajilla on työstä tai opiskelusta johtuva vuorohoidon tarve. Vuorohoitoon ei ole ns. subjektiivista oikeutta.
 1. Huoltajan/huoltajien on toimitettava työantajan todistus vuorohoidon tarpeesta päivähoitohakemuksen liitteeksi
 1. Lapsen hoitovuorot on ilmoitettava niin pitkälle ajalle kuin etukäteen on tiedossa, vähintään koko seuraavaksi viikoksi kerrallaan. Koko viikon hoitovuorot ilmoitetaan ensisijaisesti sähköisen hoidonvarauksen kautta (VakaMukana) viimeistään edellisen viikon tiistaihin klo 12 mennessä. Toimivalla varausjärjestelmällä takaamme riittävän henkilökunnan ja lasten turvallisuuden
 1. Vuorohoidon perustana on aina huoltajan ja/tai puolison/avopuolison työajat: myöhemmin töihin menevä tuo lapsen hoitoon ja aikaisemmin töistä pääsevä hakee lapsen hoidosta. Suosituksena varhaiskasvatuslaissa on, ettei lapsen hoitopäivä saisi ylittää 10 tuntia. Poikkeuksena huoltajien työstä johtuvat pidemmät hoitoajat. Vuoropäiväkodeissa lasten hoitovuorot perustuvat huoltajan/huoltajien päätyöstä johtuviin työvuoroihin: huoltajan vapaapäivät ovat myös lapsen vapaapäiviä. Yövuoron päättymisen jälkeen lapsen hoitoaika on korkeintaan 9 tuntia. Lapsen voi tuoda päiväkotiin korkeintaan viisi tuntia ennen ensimmäisen yövuoron alkamista.
 1. Huoltajan on ilmoitettava viipymättä lapsensa poissaolosta/sairaudesta/yöhoidon peruuntumisesta/hoitovuoron muutoksesta sekä viikonloppuhoidon peruuntumisesta päiväkotiin.
 1. Huoltajan tai sisarusten sairastuessa voi lapsi olla hoidossa päivävuorossa arkisin klo 9.00 – 15.00 välillä tai päiväkodin johtajan/apulaisjohtajan tapauskohtaisen harkinnan mukaan.
 1. Huoltajan työvuorojen äkillisesti muuttuessa tai hoidon varauksen puuttuessa tai myöhästyessä hoidon järjestymistä ei välttämättä voida taata huoltajien tarpeiden mukaisesti.
 1. Illalla klo 22.30 jälkeen ja aamulla ennen klo 5.30 hoitoa tarvitsevien lasten suositellaan yöpyvän päiväkodissa riittävän yöunen turvaamiseksi.
 1. Esiopetusikäiset lapset voivat osallistua esiopetukseen huoltajan vapaapäivinä 4 h/pv arkipäivisin sekä oman hoitovuoronsa mukaisena aikana. Suosittelemme, että lapsella olisi vähintään kaksi vapaapäivää viikossa.
 1. Vuoropäivähoidossa lapselle tarjotaan hänen todelliseen hoitoaikaansa kuuluvat ateriat.
 1. Mikäli lapsen vuorohoidon tarve päättyy, pyritään lapselle järjestämään paikka normaalina aukioloaikana (arkisin klo 6.30 – 17.30) toimivasta päiväkodista tai perhepäivähoidosta.
 1. Edellä mainitut periaatteet käydään huoltajien kanssa läpi vuorohoidon alkaessa sekä aina tarvittaessa. Ohjeilla taataan kaikkien Kajaanin kaupungin päivähoidon asiakkaiden tasapuolinen kohtelu riippumatta yksikön aukioloajasta.

Vastuuhenkilö

Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö
Puhelinnumero(t): 
Matkapuhelin
044 421 4307
Varhaiskasvatustoimintaan hakeminen, esiopetukseen ilmoittautuminen, kunnalliset päiväkodit, vuorohoito, rekrytointi
Sähköpostiosoite: