Olet täällä

15.2.2017 - 9:06

Vimpelinvaaran K-60 hyppyrimäen ja tuomaritornin purkaminen

Tiedotepohja Kajaani sininen
Kajaanin kaupungin ympäristötekninen lautakunta on päättänyt kokouksessaan 28.9.2016 purkaa Vimpelinvaaran K-60 hyppyrimäen ja tuomaritornin. K-60 hyppyrimäelle tehdyn kuntotarkastusraportin mukaan hyppyrimäki on korjauskelvoton. Kohteiden purkaminen aloitetaan räjäytyksellä keskiviikkona 22.2.2017 klo 14.00.

Räjäytystyöstä vastaa Kainuun Prikaatin Pohjan pioneeripataljoona. Räjäytys on osa Pohjan pioneeripataljoonan henkilökunnan täydennyskoulutusta.

Räjäytystyön tavoitteena on kaataa hyppyrimäki ja tuomaritorni siten, että purkamisen jatkaminen työkoneilla on mahdollista. Räjäytys kaataa hyppyrimäen etelän suuntaan ja tuomaritornin pohjoisen suuntaan.

Yleisöllä on mahdollisuus seurata räjäytystä vastarinteeltä, jossa katsojille on rajattu turva-alue. Liikenne Vimpelinvaaralle Kuntokatua pitkin suljetaan keskiviikkona.

Räjäytyksen jälkeen hyppyrimäki ja tuomaritorni puretaan sekä materiaalit lajitellaan ja kierrätetään. K-60 hyppyrimäen alastulorinne puretaan kevään ja kesän aikana. Purkutyön jälkeen alue siivotaan ja mahdolliset syntyneet vauriot portaisiin ja mäkiin korjataan.

Vimpelinvaaran ulkoilualueen käyttö työmaan aikana

Purkutyö tulee aiheuttamaan muutoksia Vimpelinvaaran ulkoilualueella. Mäkimonttu ja hyppyrimäkien ympäristö ovat työmaa-aluetta ja tästä syystä liikkuminen alueella on kielletty. Hyppyrimäen yläpuolella kulkeva kilpalatu on pois käytöstä kevään ajan. Työmaa-alue on rajattu noin 100 metrin etäisyydeltä purkukohteesta.

Kajaanin kaupunki tiedottaa, kun työmaa on päättynyt ja alue on ulkoilijoiden käytössä.

Vimpelinvaaran K-60 hyppyrimäki on avattu vuonna 1957.

 

Lisätietoja Aleksi Nyström projektipäällikkö Kajaanin kaupunki, 044 4214 378, aleksi.nystrom(at)kajaani.fi.

           

 

Uusimmat

20.7.2018
Hel­teel­lä myös tois­ten hy­vin­voin­tiin kan­nat­taa kiin­nit­tää ta­val­lis­ta enem­män huo­mio­ta. Esi­mer­kik­si mo­net ker­ros­ta­loa­sun­not kuu­me­ne­vat hel­teel­lä to­del­la tu­ka­lik­si,...