Olet täällä

Kirjaston lehtilukusali

lehtisali
 

 

 

Poikkeavat aukioloajat

Lehtilukusalin palvelut

Pääkirjastoon tulee kaikkiaan yli 500 sanoma- ja aikakauslehteä. Pääkirjastoon tulevat lehdet, myös musiikkilehdet, ovat lehtilukusalissa. Lastenlehdet lasten- ja nuortenosastolla. Pääkirjastoon ja lähikirjastoihin tulevat lehdet voi tarkistaa lehtiluettelosta.

Kaupungin toimielinten pöytäkirjat ovat luettavissa  kaupungin www-sivuilla.

Lehtilukusalissa on Internet-käyttöön tarkoitettu ajanvaraustietokone, jota voi käyttää 30 minuuttia kerrallaan, sekä tietokoneita ePress- ja eMagz-lehtipalvelun käyttöön sekä tiedonhakuun Kainet-verkkokirjastosta.

Lehtisalissa olevan lukutelevision avulla voi helposti surentaa tekstiä tai kuvia monipuolisten säätöjen avulla.

Lukutelevisio

 

Lukutv-ohje

Lehtiä luettavissa Internetissä
Kirjaston tietokoneilta on käytettävissä
ePress :
LM Tietopalvelun ylläpitämästä palvelusta löytyvät mm. Kainuun paikallislehdet näköislehtinä, E-press arkistossa lehdet näkyvät vuoden ajan.
eMagz : kotimaisten aikakaus- ja ammattilehtien verkkopalvelu. eMagz on käytettävissä kirjaston tietokoneilta sekä omilta laitteilta langattomassa kirjasto-verkossa.

Lehtien lainaaminen
Lehtien uusimpia numeroita ei lainata, ei myöskään sanomalehtiä. Muita lehtiä, myös varastossa olevia aikakauslehtien irtonumeroita ja sidottuja vuosikertoja lainataan. Vanhempia vuosikertoja voi kysyä virkailijoilta. Lehtien laina-aika on 2 viikkoa.

Lainattavat lasten- ja nuortenlehdet on koottu omaksi hyllykseen lasten- ja nuortenosastolle, myös lähikirjastoista ja kirjastoautosta lainataan lehtiä.

Kirjaston lehtiluettelon lopussa on tietoa myös lehtien säilyttämisestä ja lainaamisesta.

Vastuuhenkilö