Olet täällä

Kirjaston lehtilukusali

Lehtilukusali1
 

Lehtilukusalin omatoimikäyttö mahdollista aukioloaikojen ulkopuolella ma-pe klo 9-20 ja la-su 9-19.      

 

     

Poikkeavat aukioloajat

Lehtilukusalin palvelut

Pääkirjastoon tulee lukuisia sanoma- ja aikakauslehteä. Pääkirjastoon tulevat lehdet, myös musiikkilehdet, ovat lehtilukusalissa. Lastenlehdet lasten- ja nuortenosastolla. Pääkirjastoon ja lähikirjastoihin tulevat lehdet voi tarkistaa lehtiluettelosta.

Kaupungin toimielinten pöytäkirjat ovat luettavissa  kaupungin www-sivuilla.

Lehtilukusalissa on tietokoneita ePress-, eMagz- ja PressReader-lehtipalvelun käyttöön sekä tiedonhakuun Kainet-Finna-verkkokirjastosta.

Lehtisalissa olevan lukutelevision avulla voi helposti surentaa tekstiä tai kuvia monipuolisten säätöjen avulla.

Lukutelevisio

 

Lukutv-ohje

Lehtiä luettavissa Internetissä
ePress :
LM Tietopalvelun ylläpitämästä palvelusta löytyvät mm. Kainuun paikallislehdet näköislehtinä, ePress arkistossa lehdet näkyvät vuoden ajan.
eMagz : kotimaisten aikakaus- ja ammattilehtien verkkopalvelu. eMagz on käytettävissä kirjaston tietokoneilta sekä omilta laitteilta langattomassa kirjasto-verkossa. Lisäksi käytettävissä kirjaston ulkopuolella kirjautumalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla tästä linkistä.
PressReader : Sanoma- ja aikakauslehtiä 150 eri maasta yli 60 kielellä. Käytettävissä kirjautumatta kirjastojen asiakaskoneilla sekä kirjaston ulkopuolella kirjautumalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla tästä linkistä.

Lehtien lainaaminen
Lehtien uusimpia numeroita ei lainata, ei myöskään sanomalehtiä. Muita lehtiä, myös varastossa olevia aikakauslehtien irtonumeroita ja sidottuja vuosikertoja lainataan. Vanhempia vuosikertoja voi kysyä virkailijoilta. Lehtien laina-aika on 2 viikkoa.

Lainattavat lasten- ja nuortenlehdet on koottu omaksi hyllykseen lasten- ja nuortenosastolle, myös lähikirjastoista ja kirjastoautosta lainataan lehtiä.

Kirjaston lehtiluettelon lopussa on tietoa myös lehtien säilyttämisestä ja lainaamisesta.

Vastuuhenkilö