Olet täällä

Kirjaston lehtilukusali

Lehtilukusali
 

Poikkeavat aukioloajat

Lehtilukusalin palvelut

Pääkirjastoon tulee kaikkiaan yli 500 sanoma- ja aikakauslehteä. Pääkirjastoon tulevat lehdet, myös musiikkilehdet, ovat lehtilukusalissa. Lastenlehdet lasten- ja nuortenosastolla. Pääkirjastoon ja lähikirjastoihin tulevat lehdet voi tarkistaa lehtiluettelosta.

Kaupungin toimielinten pöytäkirjat ovat luettavissa  kaupungin www-sivuilla.

Lehtilukusalissa on Internet-käyttöön tarkoitettu ajanvaraustietokone, jota voi käyttää 30 minuuttia kerrallaan, sekä tietokoneita ePress- ja eMagz-lehtipalvelun käyttöön sekä tiedonhakuun Kainet-verkkokirjastosta.

Lehtisalissa olevan lukutelevision avulla voi helposti surentaa tekstiä tai kuvia monipuolisten säätöjen avulla.

Lukutelevisio

 

Lukutv-ohje

Lehtiä luettavissa Internetissä
Kirjaston tietokoneilta on käytettävissä
ePress :
LM Tietopalvelun ylläpitämästä palvelusta löytyvät mm. Kainuun paikallislehdet näköislehtinä, E-press arkistossa lehdet näkyvät vuoden ajan.
eMagz : kotimaisten aikakaus- ja ammattilehtien verkkopalvelu. eMagz on käytettävissä kirjaston tietokoneilta sekä omilta laitteilta langattomassa kirjasto-verkossa.
Huom!
Flipster -aikakauslehtipalvelu käytössä kesä- heinäkuun ajan! Käytä Flipsteriä nettiselaimella kotona tai kirjastossa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. PIN-koodia ei tarvita.

Lehtien lainaaminen
Lehtien uusimpia numeroita ei lainata, ei myöskään sanomalehtiä. Muita lehtiä, myös varastossa olevia aikakauslehtien irtonumeroita ja sidottuja vuosikertoja lainataan. Vanhempia vuosikertoja voi kysyä virkailijoilta. Lehtien laina-aika on 2 viikkoa.

Lainattavat lasten- ja nuortenlehdet on koottu omaksi hyllykseen lasten- ja nuortenosastolle, myös lähikirjastoista ja kirjastoautosta lainataan lehtiä.

Kirjaston lehtiluettelon lopussa on tietoa myös lehtien säilyttämisestä ja lainaamisesta.

Vastuuhenkilö