Olet täällä

Lataa matkakortti

Matkakortin voit ladata helposti Waltti-kaupassa. Huomaa matkakorttia ladatessasi, että ladattua lipputuotetta voidaan käyttää linja-autossa aikaisintaan muutaman tunnin kuluttua.

Waltti-kauppa

Olemassa olevalle Waltti-matkakortille voi ostaa uusia lipputuotteita Waltti-kaupasta. Lipputuotteita voi ostaa joko rekisteröitymällä tai ilman rekisteröitymistä.

Liikennöintialueen valinta

Rekisteröitymisen jälkeen voidaan kirjautua Waltti-kauppaan omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Tämän jälkeen syötetään avautuvalle sivulle matkakortin numero ja valitaan liikennöintialue. Jos Waltti-kauppaa käytetään ilman rekisteröitymistä, syötetään Waltti-kaupan etusivun kenttään matkakortin numero ja valitaan liikennöintialue.

waltti-kortit.png

Kaupunkiliikenteen matkakortti vasemmalla, seutuliikenteen matkakortti oikealla.

Liikennöintialue valitaan sillä perusteella, millainen matkakortti asiakkaalla on. Matkakortin tyypin saa helpoiten selville kortin ulkonäön perusteella.

  • Jos asiakkaalla on kaupunkiliikenteen matkakortti, valitaan liikennöintialueeksi Kajaani (kaupunkiliikenteen matkakortti).
  • Jos asiakkaalla on seutuliikenteen matkakortti, valitaan liikennöintialueeksi Kajaani (seutuliikenteen matkakortti).

Jos matkustaja valitsee väärän liikennöintialueen, ruutuun ilmestyy virheilmoitus.

Lipputuotteen lataaminen

Matkakortille voi ladata joko kausilipun tai arvolipun. Kajaanin seudun joukkoliikenteen nettisivuilta saa lisätietoa kaupunkiliikenteen ja seutuliikenteen lipputuotteista.

Kausilippua ladattaessa valitaan ensin haluttu lipputuote. Seutuliikenteen matkakortille kausilippua ladattaessa asiakkaan tulee valita oikea lipputuote kotikunnan perusteella. Lipputuotteen valinnan jälkeen valitaan matkustusalue eli ne vyöhykkeet, joiden alueella kausilippu on voimassa. Seutuliikenteen karttapalvelusta voi tarkistaa vyöhykerajat sekä pysäkkien sijainnin vyöhykkeillä. Kausilipun lataaminen edellyttää, että matkakortilla on ennestään kausilippu. Jos kausilippua ei ole, ensimmäinen kausilippu on ladattava matkakortille asiakaspalvelupisteessä. Arvoa ladattaessa taas valitaan matkakortille ladattava summa.

Kun lipputuotteet on valittu, siirretään tuotteet ostoskoriin ja maksetaan ostos.

Lipputuotteen aktivointi

Jotta matkakortille ladattu lipputuote toimisi, lipputuote pitää aktivoida. Lipputuote aktivoituu, kun matkakortti luetaan latauksen jälkeen linja-auton kortinlukijassa. Lipputuotteet voidaan aktivoida muutaman tunnin kuluttua latauksesta, ja lisäksi aktivoinnissa on linjoista ja matkakorteista johtuvia rajoitteita seuraavasti:

  • Kaupunkiliikenteen matkakortille ladatut lipputuotteet voidaan aktivoida vain kaupunkiliikenteen linjoilla 1-7, seutuliikenteen linjoilla 11-15, Pikku-Petessä tai Kajaani Infossa. Vastaavasti kaupunkiliikenteen matkakortille voidaan tehdä lisälatauksia vain edellä mainituissa paikoissa sekä Waltti-kaupassa.
  • Seutuliikenteen matkakortille ladatut lipputuotteet voidaan aktivoida vain seutuliikenteen linjoilla 20-40 tai Kajaani Infossa. Vastaavasti kaupunkiliikenteen matkakortille voidaan tehdä lisälatauksia vain edellä mainituissa paikoissa sekä Waltti-kaupassa.