Olet täällä

Menestystarinoita

Kajaanissa löytyy osaamista arjen palveluista kansainväliseen huipputasoon. Menestystarinoista löytyy niin pitkien perinteiden ylläpitäjiä kuin uusien innovaatioiden kehittäjiä. Huumorilla ja kainuulaisella sisukkuudellakin voi päästä pitkälle, kuten Äijät -tanssiryhmä on päässyt.

Kainuun prikaati

Kajaanissa toimiva Kainuun prikaati on maavoimien suurimpia joukko-osastoja. Prikaatin päätehtävä on varusmiesten ja reserviläisten kouluttaminen Pohjois-Suomen erityisolosuhteisiin. Prikaatissa koulutetaan vuosittain noin 4000 varusmiestä ja 2000 reserviläistä.

Kainuun prikaati ylläpitää ja kehittää puolustusvalmiutta ja tukee muita viranomaisia antamalla virka-apuna kalustoa, henkilöstöä ja erikoisosaamista. Varuskunnassa työskentelee yli 600 henkilöä eri organisaatioissa. Prikaati on Kajaanin kolmanneksi suurin työnantaja. Kainuun prikaatin alaiset aluetoimistot Oulussa, Joensuussa ja Kuopiossa vastaavat asevelvollisuusasioista ja paikallispuolustusvalmiudesta alueillaan.

Kainuun prikaati
Prikaatintie 97
87500 Kajaani
p. 0299 800 (vaihde)
kirjaamo.kaipr(at)mil.fi
www.maavoimat.fi/kaipr

kaipr ilmakuva

 

Pekka Heikkinen & Kumpp.

Leipomo- ja kondiittoriliike Pekka Heikkinen & Kumpp. perustettiin vuonna 1913. Leipomossa leivotaan käsin kotimaisista jauhoista perinteisillä resepteillä. Leipomon aarre on puu-uunileipä, joka tunnetaan kautta maan.

Pekka Heikkinen & Kumpp.
Välikatu 7
87100 Kajaani
www.pekkaheikkinen.fi

Rockseri Oy

Rockseri Oy on kajaanilainen vapaa-ajan vaatteiden valmistaja ja kauppias. Yritys on perustettu vuonna 1978. Rockseri tunnetaan parhaiten ajattomasta R-Collection-vaatemallistostaan, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat jo klassikkoaseman saavuttanut anorakki ja alkuperäiset Suomi-verkkarit.

Rockseri on yksi harvoista kotimaisista alan yrityksistä, joka on selvinnyt ajattoman mallistonsa kanssa alan murroksesta.  Rockserilla on verkkokaupan ja Kajaanin tehtaanmyymälän lisäksi myymälät Oulussa, Kuopiossa, Rovaniemellä, Joensuussa ja Helsingissä.

Rockseri Oy
Kasarminkatu 8 
87100 Kajaani
www.r-collection.com  

Sunit Oy

Sunit Oy on 1996 perustettu tietojärjestelmiä liikkuvaan kalustoon suunnitteleva, valmistava ja markkinoiva yritys. Tuotamme kansainvälisesti ajoneuvoihin ja koneisiin tietokonetekniikkaa, joissa on yhteen järjestelmään integroitu mahdollisimman kattava tekninen ratkaisu asiakkaamme tuottavuuden parantamiseksi.

Tuotteidemme luotettavuus, pitkäikäisyys, ajoneuvolaatu, ympäristö tietoisuus ja käyttäjäystävällinen muotoilu ovat arvot, jotka asetamme aina etusijalle.

Sunit Oy on eräs maailman ensimmäisistä alan tuottajista ja siksi olemmekin erittäin ammattitaitoinen tuottaja jokaiseen erityisvaatimukseen. Tuotteemme ovat myös maailmanlaajuisesti sertifioidut sekä maantie, kone että raitioliikenteeseen.

Sunit Oy
Taitoraitti 1
Kajaani
http://www.sunit.fi/en/
Yhteydenotot:
http://www.sunit.fi/en/contact.php

sunit in vehicle computer

 

Transtech

Transtech on suomalainen kiskokalustotoimittaja ja konepajatuotteiden sopimusvalmistaja. Kiskokaluston osalta Transtech on erikoistunut kaksikerroksisten matkustajavaunujen ja matalalattiaraitiovaunujen valmistamiseen. Konepajatuotteiden sopimusvalmistuksessa Transtech keskittyy keskiraskaisiin hitsattuihin metallirakenteisiin sekä niiden pintakäsittelyyn, varustelemiseen ja testaamiseen käyttövalmiiksi tuotteiksi saakka.

Otanmäen tehdas    
Kokkolantie 1791    
88200 OTANMÄKI             
p. 08 870 6900 

Oulun konttori
Elektroniikkatie 2
90590 OULU
p. 08 870 6900 

www.transtech.fi
info@transtech.fi

artic helsingissa

 

Valtavalo Oy

Valtavalo Oy on suomalainen, energiatehokkaisiin valaistusratkaisuihin erikoistunut yritys, jonka tavoitteena on parantaa asiakkaiden kustannustehokkuutta ja kilpailukykyä energiaa ja luontoa säästävillä vaihtoehdoilla. Oma tuotekehitys ja lähes täysin automatisoitu tuotanto- ja testausprosessi takaavat tuotteiden korkean laadun ja erittäin pitkän käyttöiän.

Oman tuotekehityksen tuloksena syntyneet Valtavalo G3/G3+ LED-valoputket valmistetaan Valtavalon tuotantolaitoksessa Kajaanin Renforsin rannassa. Valtavalo LED-valoputket valmistetaan täysautomaattisella kokoonpanolinjastolla, ja jokaisen tuotteen valo- ja sähköominaisuudet myös testataan täydellisesti.

Valtavalon G3+ LED-valoputket ovat alansa markkinajohtajia Skandinaviassa. LED-valoputkien lisäksi yrityksen tuotetarjoamaan kuuluu myös LED-valoputkille suunniteltu, monenlaisiin käyttökohteisiin soveltuva valaisinrunkomallisto.

Valtavalo Oy, hallinto
Veistämötie 8, 90620 Oulu
p. 0207 789 880
sähköposti: info@valtavalo.fi

Valtavalo Oy, tuotantolaitos ja logistiikkakeskus
Tehdaskatu 15, Korjaamo 4D8, 87100 Kajaani
p. 0207 789 883
Kotisivu: www.valtavalo.fi
Yritysvideo: https://www.youtube.com/watch?v=_4xmrZYtAgg

Valtavalo

 

Äijät -tanssiryhmä

Äijät on Kajaanin Tanssiteatterin yhteydessä toimiva kainuulaisten miesten nykytanssiryhmä. Idea tanssiryhmän perustamisesta lähti Kainuun Puumiehiltä, joiden 60-vuotisjuhliin haluttiin puumiesten itsensä esittämä tanssiesitys. Äijien koreografioista on vastannut alusta alkaen rehtori Minna Palokangas.

Äijät ovat tanssijoina suoraan pystymetsästä, sillä jäsenillä ei ole aikaisempia tanssin opintoja. Kaikilta löytyy kuitenkin kova into oppia uutta sekä halu ylittää itsensä. Tavoitteena ei olekaan olla ammattilaisten tasolla, vaan jokainen tanssii omien kykyjensä mukaan. Juuri tässä piilee Äijien vetovoima.

Äijien ohjelmisto koostuu monipuolisista, erilaisiin musiikkityyleihin tehdyistä koreografioista, joita on esitysvalmiudessa jo lähes 20. Talvikaudella 2015-16 saa ensi-iltansa Äijien toinen kokoillan show,
jonka koreografiat perustuvat Suomi-iskelmiin eri vuosikymmeniltä.

Aktiivisesti harjoittelevia ja esiintyviä Äijiä on vajaat 20 ja he tulevat Kajaanista, Kuhmosta ja Sotkamosta. Ikähaitari on hieman alle nelikymppisistä aina reilusti yli kuusikymppisiin.

Äijät on tilattavissa niin suurille kuin pienillekin keikoille osoitteesta minna@kajaanidance.fi.
 

Äijät

 

Puuttuuko sivulta kajaanilainen menestystarina? Vinkkaa siitä meille.

Viimeksi muokattu

4.1.2016