Olet täällä

Matkakeskus

Matkakeskus

Kajaanin matkakeskus on otettu seutuliikenteen käyttöön 8.8.2019

 

Uudessa matkakeskuksessa yhdistyvät junaliikenne ja linja-autoliikenne, joten vaihtaminen liikennevälineestä toiseen on entistä helpompaa.  Matkakeskus sijaitsee rautatieaseman alueella (os. Asemakatu 1).

Matkakeskus kartta

Matkakeskus toimii 8.8. alkaen Kajaanin seutuliikenteen (linjat 11–40) autojen lähtö- ja saapumispaikkana. Kaupunkiliikenne (linjat 1–7) ei liikennöi matkakeskukseen. Linja 1 jatkaa kuitenkin liikennöintiään entistä reittiään matkakeskusta sivuavaa Vienankatua pitkin sekä linjat 3 ja 7 Niskantietä pitkin.

Matkakeskuksen käyttöönotto muuttaa seutuliikenteen reittejä Kajaanin keskusta-alueella. Seutuliikenne pysähtyy jatkossa Citymarket E ja Citymarket P -pysäkeillä Pohjolankadulla sekä Veteraanipuisto E ja Sammonkaari I -pysäkeillä Lönnrotinkadulla. Seutuliikenteen käyttämät pysäkit Kajaanin keskusta-alueella on kuvattu alla olevassa kartassa.

Kajaanin seutuliikenteen pysäkit ja reitit Kajaanin keskusta kartta

 

matkakeskuksen_laiturit.png

JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT
Paperisia aikatauluvihkoja sekä aikataulujuliste löytyy asemarakennuksen sisältä. Pysäkkilaiturit on numeroitu sekä niissä ilmoitetaan kunkin päivänä lähtevät vuorot.
Matkakeskuksessa on sähköiset infotaulut josta näkyvät kuluvan päivän lähtevät vuorot. Aikataulut löytyy myös www.kajaaninseudunjoukkoliikenne.fi tai opas.matka.fi
Virtulaalinäyttö näyttää kuluvan päivän lähdöt https://matkamonitori.digitransit.fi/stop/MATKA:16_332117,MATKA:332118,MATKA:332119,MATKA:332020,MATKA:332021,MATKA:16_332120/10 HUOM Toimii Google Chrome selaimella.
Kaupunkiliikenne liikennöi Vienankatua pitkin (linja 1) sekä Niskatietä pitkin (linjat 3 ja 7)

Pysäkki Vienankatu lähtevät linja 1
Lehtikankaan suunta https://matkamonitori.digitransit.fi/stop/MATKA:16_308283
Lohtajan suunta https://matkamonitori.digitransit.fi/stop/MATKA:16_308284

Pysäkki Asemakatu lähtevät linjat 3,7
https://matkamonitori.digitransit.fi/stop/MATKA:16_206966

HUOM linkit toimii Google Chrome selaimella.

Kajaanin seudun joukkoliikenteen vuorot siirtyvät talviaikatauluihin koulujen alkaessa 8.8. Seutuliikenteen aikataulukirja julkaistaan heinäkuun aikana sähköisesti sekä painettuna. Painettuja aikataulukirjoja saa julkaisemisen jälkeen seutuliikenteen autoista, Kajaani Infosta, Kainuun kuntien kunnanvirastoista sekä muista aikataulujen jakopisteistä keskeisten pysäkkien lähellä. Aikataulukirjan julkaisusta tiedotetaan erikseen.

MAKSUTON PYSÄKÖINTI
Alueella on 92 pysäköintipaikkaa henkilöautoille. Osa pysäköikoista on aikarajoittamattomia ja osassa pysäköinti on sallitut pysäköintikiekolla.  
Invapysäköintiin on varattu 2 paikkaa jotka sijaisevat asemarakennuksen välittömässä läheisyydessä. Moottoripyörille on varattu 2 paikkaa. Pyöräpysäköintipaikkoja on 50 paikkaa joista puolet on katettuja. Alueen asemapiirros :

TAKSIT

Taksitolppa sijaitsee rautatierakennuksen edustalla.

ASEMARAKENNUKSEN ODOTUSTILAT
Matkakeskuksen odotustilat sijaitsevat osoitteessa Asemakatu 1.
Odotustilat on avoinna arkisin 05.30-18.00 (myös arkipyhänä)
Viikonloppuisin 8.30-15.30

VR- lippuautomaatti sijaitsee asemarakennuksen sisällä.
Matkatavaroiden säilytystä ei  ole.

Asemarakennuksessa on kahvio.

WC-TILAT
Asemarakennuksessa on maksulliset WC-tilat (maksu 1€). 

 

Junamatkustusta koskevat palautteet voi jättää:

https://lomakkeet.vr.fi/fi/palautelomake

Linkki Kajaanin kaupunkiliikenteen aikataulut

Lisätietoja linjat 1–15 henkilöliikenteen asiantuntija Tiina Rusanen, puh. 044 421 4028 Kajaanin kaupunki ja linjat 20–40 ja lentokenttäliikenne liikennejärjestelmäasiantuntija Johannes Miesmaa puh. 0295 038 537 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Viimeksi muokattu

12.9.2019