Olet täällä

19.9.2016 - 12:02

Sydänmerkki - parempi valinta

Sydänmerkki
Korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuositusten kriteerien täsmennykset ja Sydänmerkin käyttöönotto Kajaanin Mamsellissa

Tarkennetut Kelan korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuositukset, ateriatuen kriteerit, ovat tulleet voimaan 1.8.2016 alkaen. Kriteereissä tarkastellaan rasvan kokonaismäärää, tyydyttyneen rasvan, suolan ja pääruoan energialisäkkeiden ja leivän kuidun ravintosisältöä 100 grammaa kohti. Olet voinut jo huomata, että ruoan makuun on tullut uusia makuvivahteita, esimerkiksi ruoka ei maistu niin suolaiselta kuin ennen. Käytämme ruoissa jodioitua suolaa. Sydänmerkki-ateria tukee Kelan ateriasuositusten mukaisuutta.

Kajaanin Mamselli on hakenut Sydänmerkin käyttöoikeutta 13.1.2016. Pääruokien ruokaohjeiden ja niiden energialisäkkeiden sekä muiden aterian osien tulee täyttää Sydänmerkki-kriteerit ennen kuin ne voivat saada Sydänmerkin. Suomen Sydänliitto on hyväksynyt syyskuussa 2016 Opiskelijaravintola Foxin ja Henkilöstöravintola Kajaterian ruokalistalla olevia ruokaohjeita, niiden energialisäkkeitä ja muita aterianosia Sydänmerkki -tuotteiksi.

Tällä hetkellä korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuositusten mukainen ruoka merkitään ruokalistalle S -merkillä. Syksyn aikana ruokalistoille ilmestyy Sydänmerkki-logo. Sydänmerkki kertoo siitä, että ateria tai aterianosa on ravitsemuksellisesti suositeltava vaihtoehto. Sydänmerkistä tiedät, että nauttimasi ruoka täyttää sekä Kelan että Sydänmerkkiaterian kriteerit. Myös elintarvikkeiden valmistajat huomioivat Sydänmerkin kriteerit toiminnassaan.

Lisätietoa Sydänmerkin käyttöönotosta antaa palvelusuunnittelija Mervi Mustonen, p. 044 7100362 tai etunimi(at)kajaani.fi

Uusimmat