Olet täällä

28.9.2016 - 10:30

"Hyvä päivä Vimpelissä", osallistu kisaan!

Kokki Vimpeli
Bongaa Mamsellin 10 tarinaa!

Pääsin tutustumaan tuotantokeittiö Vimpelin tiistaipäivään. Sini ja Antti olivat ottamassa minua vastaan, kun aamuvuoro alkoi jo lähes kukonlaulun aikaan klo 06:00. Tänään valmistetaan tarjolle jauhelihapihviä pippurikastikkeella ja ohra-punajuuripaistosta sekä valmistellaan lasagnettea huomista varten. Ravintola Vimpelissä valmistetaan opiskelijalounasta Lukion, Timperin sekä tietysti myös Vimpelin linjastoihin.

Iltavuoron saapuessa klo 07:00 on päivän lounaan valmistus jo täydessä vauhdissa. Työyhteisön jäsenet eivät paikkoja ja tekemistä etsi, vaan jokainen löytää automaattisesti hommansa. Keittiössä tehdään yhtä aikaa pääruokaa, kasvisruokaa, lisukkeita, salaatteja, dieettejä ja valmistellaan kahviotuotteita sekä aloitetaan päivän tilaustarjoilujen valmistelu. Työt on suunniteltu etukäteen tarkkaan ja vastuut ovat selvillä. Aikatauluissa on pysyttävä, jotta kuljetukset toteutuvat aikataulujen mukaisesti ja opiskelijat saavat sovitun mukaista ruokaa tarjolle oikea-aikaisesti. Sujuva yhteistyö kumppaneiden kanssa varmistaa onnistumisen. Aterioiden kuljettaja tulee varmistamaan, etteihän kyytiin ollut lähdössä vielä kylmäkuljetuksia.

Kinkku-juustocroissant

Kahvitauolla on hetki aikaa vaihtaa kuulumiset ja ihastella erityisen upeita kinkku-juustocroissantteja. Tänään puhuttavat harmaantuvat hiukset ja pyöreät vuosikymmenet, mutta hymyssä suin otetaan kaikki vastaan. ”Tänään on hyvä päivä”, toteaa Sari ja hommat jatkuu jälleen.

Lounaan tarjoilu alkaa klo 10:30 ja linjastojen täyttö, asiakaspalvelu sekä astiahuolto lohkaisevat lounasajan kuin huomaamatta. Päivän tuotanto on mitoitettu tänään varsin hyvin ja hävikkiä syntyy vain salaattien ja kastikkeen osalta. Tiesittekö, että jo pelkästä astiahuollosta voi syntyä ruokahävikkiä n. 3-6 kg päivittäin.

Loppupäivän aikana valmistellaan huomista tuotantoa, tehdään tuotetilauksia, otetaan tilauksia vastaan, huolletaan ja pestään laitteita, sekä suunnitellaan tulevien päivien työrytmitystä ja tehtäväjakoa.

Vimpelin ravintolassa homma toimii, työyhteisö tietää tehtävänsä ja kaikki ovat valmiita auttamaan toisiaan. Kattavan ja monipuolisen opiskelijalounaan takana on huipputiimi! Kuvassa vasemmalta Herkko, Antti, Päivi, Sari, Sini ja Jessica.

Kokit Vimpeli

Muistakaas napata kuva opiskelijalounaasta ja osallistua Mamsellin kisaan. Palkintona lahjakortteja! Kiitos antoisasta kenttäpäivästä!

- Joni Partanen, taloussuunnittelija

Bongasit Mamsellin 8. tarinan. Osallistu kilpailuun täältä.

Uusimmat