Olet täällä

LA Aleksanterin markkinat

Paikallisia tuottajia ja myyjiä yhteen kokoavat Aleksanterit markkinat järjestetään Linnanvirran tapahtumaviikonlopun yhteydessä ensimmäistä kertaa. Markkinatapahtuman merkeissä Linnanvirran puistojuhla levittäytyy kaupungin keskustan alueelle.
Linnanvirta2016

Markkinat tulee avaamaan juhlapäivän kunniaksi kaupunkiin rantautunut keisari Aleksanteri I, joka vihkii markkinakatuna toimivan Kauppakadun jälleen yhden päivän ajaksi Aleksanterinkaduksi. Nykyinen Kauppakatu tunnettiin autonomian aikana keisari Aleksanterin katuna.

Aleksanterin markkinoilla voit tehdä löytöjä, maistella paikallisten tuottajien tuotteita, suunnata auki olevaan Kajaanin Taidemuseoon ja tutustua kaupungin vanhaan Raatihuoneeseen. Markkinamyyjien lisäksi ovensa avaavat keskustan kauppiaat ja ravintolat.

Kajaanin Taidemuseon näyttelynä TRANSITIONS OF ENERGY, lue lisää näyttelystä

Kajaanin keskustassa sijaitsevaa vanhaa Raatihuonetta esittelee ohjelmallisin tavoin Elias Lönnrot seura.

*Raatihuoneen historian ja nykypäivän esittelyä, Pipsa Kemppaisen kuvataidenäyttely ja Kerttu Lammassaaren Kalevala-nukke –näyttely.
*Paikalla myös itse Elias Lönnrot, joka kuljeskelee päivän mittaan kaupungilla ja puistojuhlassa. Omalla patsaallaan jokipuistossa Elias Lönnrot vierailee kertoen Lönnrotin väitösteoksesta ”de Väinämöine”. Eliaksen vierailut Lönnrotin patsaalla 13.00, 15.00 17.00.

Myyntipaikkojen varaus ja ilmoittautuminen Aleksanterin markkinoille:

Torivalvoja Risto Hämäläinen risto.o.hamalainen(at)kajaani.fi, 044 710 0290

Myyntipaikan koko on noin 3m*3m.

Varauksen yhteydessä ilmoitetaan pöytämäärä ja sähköntarve (sähkö saatavissa tolpasta myyjien omalla roikalla). Elintarvikkeiden myyjillä tulee olla tarvittavat luvat. Kukin myyjä vastaa itse siitä, että hänellä on elintarvikemyyntiin tarvittavat luvat ja että hygienia- ja kylmä/lämpösäilytysvaateet täyttyvät.

Linnanvirta2016 logo

 

Viimeksi muokattu

24.8.2017