Olet täällä

Tapahtuma-aluekortti - Vimpelinlaakson urheilukeskus

Vimpelinlaakson urheilukeskus
Vimpelinlaakson urheilukeskus

Kuvaus alueesta ja sijainti

Vimpelinlaaksossa sijaitseva urheilukeskus johon kuuluu muun muassa yleisurheilukenttä, jalkapallokenttä, tenniskenttiä ja päärakennus. Lue lisää urheilukeskuksen verkkosivuilta. Urheilukeskuksen läheisyydessä ovat myös pallohalli, hiihtomaja sekä tennishalli, joiden varaamisesta ei vastaa kaupunki.  Urheilukeskus sijaitsee Vimpelinlaaksossa Kajaanin lounaispuolella, noin 2 km keskustasta Kuntokadun varrella.  Alueella on erinomaiset tapahtumajärjestämis- sekä urheilumahdollisuudet. Kokonaispinta-alaltaan alue on yli 100 000 m2. Sijainti karttalinkkinä.

Hinnoittelu

Urheilukeskuksen hinnoittelu vaihtelee vuokrattavien kohteiden, käyttötarkoitusten ja tarpeiden mukaan.

 

Tapahtumasuositukset

Vimpelinlaakson laaja alue soveltuu suuriin avoimiin tapahtumiin, yleisötilaisuuksiin sekä urheilutapahtumiin. Urheilukeskuksen alueella on järjestetty muun muassa sotilasvalatilaisuuksia, maatalousnäyttelyitä, herättäjäjuhlia sekä Kalevan kisat. Urheilukeskuksen kahviossa voi järjestää pienempiä yksityistilaisuuksia sekä kokouksia, saunominen onnistuu pukuhuoneiden yhteydessä sijaitsevissa saunoissa. Pallohalli soveltuu jalka- ja pesäpallopelien lisäksi myös esimerkiksi koiranäyttelyihin.

Pinnat ja rakenteet

- Urheilukenttiä ympäröivä tienläheinen alue asfaltoitu, metsää alueen ulkopuolella

- Vuonna 2015 uusittu Novotan pinnoitettu yleisurheilukenttä, luonnonnurminen kenttä 66x100m ja Pallohallissa kumirouheinen jalkapallokenttä 60x100m

- 2 katsomoa: katettu betoninen A katsomo noin 2000 istumapaikkaa ja puinen B katsomo noin 1000 istumapaikalla

- Tenniskentät/katukoris asfalttipinnoite, talvisin kaksi luonnonjääkaukaloa.

- Hyppyrimäet K10 ja K38, latuverkostoa yhteensä noin 26 km

- Alueella yleisö WC:t, kokoustilat noin 40 henkilölle, saunat ja 4 kpl pukukoppeja

- Alueella lisäksi äänentoisto, valot, langaton Wlan – yhteys, kiintorastiverkosto ja 18-korinen frisbeegolfrata

- Ampumahiihtokeskus on 20 tauluinen, radat 1-5 km

Käytön rajoitukset

Kentät jaetaan varauksien mukaan. Osaa alueista ja kentistä koskevat vakiovuorot, jotka voivat rajoittaa tapahtumien järjestämistä. Otathan siis yhteyttä riittävän aikaisin, helpoin ajankohta tapahtumien järjestämiseen on viikonloppuisin.  Alueen pinnoitteet rajoittavat kiinnikkeiden käyttöä. Pallohallia, tennishallia ja hiihtomajaa koskevat erilliset vuorot ja rajoitukset, lisätiedot varaustoiminnasta vastaavilta.

Lupajärjestelyt ja käytössä huomioitavaa

Yleisötapahtuman järjestäjän tulee huolehtia tapahtuman tarvitsemista luvista ja ilmoituksista, kuten tilapäisten liikennejärjestelyjen päätöksestä, meluilmoituksesta ja jätehuollosta. Katso lisätiedot Yleisötilaisuuden järjestäminen. Alueet ja kentät ovat pääasiassa liikuntakäytössä. Alueeseen kuuluvat useat eri liikuntakentät, rakennukset ja laajuus mahdollistavat useiden eri tapahtumien yhtäaikaisuutta. Vimpelinlaakson urheilukeskus ei vastaa pallohallin, tennishallin tai hiihtomajan varaamisesta eikä niissä järjestettävistä tapahtumista.

Veden ja sähkön saatavuus

Alueella sijaitsee runsaasti sähköpisteitä suurempienkin tapahtumien tarpeisiin, kts. kantakartta (sähköpisteitä ei ole merkitty jäähallin, tennishallin tai pallohallin osalta).  Alueella on vesijohtoverkosto, lisätietoja vedensaannista Vimpelinlaakson urheilukeskuksesta tai suurempaan vedentarpeeseen Kajaanin vesi – liikelaitokselta puh. (08) 6155 2949 tai kajaaninvesi(at)kajaani.fi.

Kulkuyhteydet ja pysäköinti

Matkaa Kajaanin keskustaan on noin 2 km, linja-autoasemalle noin 1,5 km ja rautatieasemalle 2 km. Sijaitsee lähellä Sotkamontietä (alle 1 kilometri), joka on vilkas Kajaanin joukkoliikenteen väylä. Katso lisää Liikenneyhteyksistä. Alueella on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa, useita pysäköintialueita sekä yksi suuri sorakenttä pysäköintiä varten.

Varaaminen

Varaustoiminnasta vastaa Vimpelinlaakson urheilukeskus, puh. 044 7100 274 ja urheilukeskus(at)kajaani.fi. Lisätietoja sekä yhteystiedot löytyvät myös netistä Vimpelinlaakson urheilukeskuksen sivuilta.

Pallohallin varaukset Kajaanin Pallohalli Oy, puh. 045 2715 251 ja haje.spartak(at)gmail.com

Tennishallin puh. 08 626 211

Hiihtomaja Kajaanin Haka, puh. 08 613 3330

 

Tarkemmat tapahtumajärjestämiseen liittyvät luvat ja ilmoitukset, ks.

Yleisötilaisuuden järjestäminen


Jäähalli ja yleisurheilukenttä

 

Kantakartta

Kantakartta

Ilmakuva