Olet täällä

Kaupunkipyörät

Kesä 2018 on omistettu pyöräilylle Kajaanissa!
Pyöräilijä Hunajakuja

Kesä 2018 on omistettu pyöräilylle Kajaanissa!

Pyöräily on Suomen toiseksi suosituin liikuntamuoto heti kävelyn jälkeen ja sen harrastajamäärä hipoo miljoonaa. Se on nopea, terveellinen ja ekologinen tapa liikkua paikasta toiseen sekä tulevaisuuden liikennemuoto. Pyöräily on myös merkittävä talousteko. Tanskassa on laskettu, että jokainen pyöräilykilometri tuottaa yhteiskunnalle 0,16 e kun henkilöautoilu sen sijaan kuluttaa 0,10 e/kilometri. Kööpenhamina onkin valittu maailman pyöräily-ystävällisimmäksi kaupungiksi, jossa pyörien määrä on jo ylittänyt autojen määrän.

Kajaanin kaupunki tarjoaa kesän ajaksi kaupunkipyöräpalvelun yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun NY-yritys Orange Stonen kanssa. Kaupunkipyörien tarkoituksena on kannustaa kaupunkilaiset ja matkailijat pyörän selkään tutustumaan lajin helppouteen. Pyöräpalvelu antaa myös mahdollisuuden tutustua Kajaanin keskustan lähialueille löytämään mielenkiintoisia kohteita.

Erityistä on, että kaksi pyöristä on sähköistettyjä. Toinen pyöristä on Energiayhtiö Loisteen sponsoroima sähköistetty Loistepyörä ja toinen on Kajaanin ammattikorkeakoulun sponsoroima KAMK-pyörä. Sähköistetyt pyörät soveltuvat erityisen hyvin muun muassa senioreille.

Pyöräilypiste on auki päivittäin maanantaista perjantaihin 9.30-19:30 ja viikonloppuna 10:00-15:00. Pyöräilypiste ei ole auki sateella. NY-yritys Orange Stone pidättää oikeuden muutoksiin. Kesän ohjelmaan kuuluu lisäksi erilaisia kisoja ja arvontoja, yhteisiä pyöräretkiä ja kuntoilutuokioita. Tulevista retkistä ja tempauksista tiedotamme Facebookissa Pyöräillen Puukaupungissa-sivulla ja menoinfo.fi-sivun kautta.  NY-yrittäjät Jari ja Leena liikkuvat myös kaupungin keskustassa matkailijoita ja kaupunkilaisia opastamassa. Yhteyden NY-yrittäjiin saa numerosta  044 710 0513.

Lisätiedot