Olet täällä

Veikko Huovinen

 

vhuovi4.jpg
Kuva: Kajaanin kaupunginkirjaston kokoelma / Valokuvaamo Arja Teikola
 

Veikko Huovinen ehti yli viisikymmenvuotisen kirjailijanuransa aikana kirjoittaa poikkeuksellisen laajan ja monipuolisen tuotannon. Monet hänen teoksistaan sijoittuvat Kainuun maisemiin, joissa kirjailija itsekin parhaiten viihtyi. Huovinen syntyi Simossa 7.5.1927, mutta hän asui suurimman osan elämästään Sotkamossa. Koulutukseltaan hän oli metsänhoitaja ja työskenteli ammatissaan vuosina 1953–1956, minkä jälkeen hän jättäytyi vapaaksi kirjailijaksi.

Huovinen tunnetaan parhaiten humoristisista romaaneistaan ja novelleistaan, erityisesti rakastetusta hahmostaan Konsta Pylkkäsestä, joka mietiskeli sinisiä ajatuksiaan Kainuun metsissä. Huovinen kirjoitti myös vakavamielisisempiä teoksia, lukuisia lehtiartikkeleita sekä muita tekstejä. Hän sai urallaan useita palkintoja ja tunnustuksia. Veikko Huovinen kuoli Sotkamossa 4.10.2009.

Näille sivuille on koottu tietoa Veikko Huovisen kirjailijanurasta ja tuotannosta. Tuotanto-sivulta löytyy myös neljä lyhyttä Huovisen kirjoittamaa tekstiä. Lisätietoa-sivulle on kerätty muun muassa lista Huoviseen liittyvistä tutkielmista, artikkeleista ja kirjailijakuvista. Kajaanin kaupunginkirjasto – Kainuun maakuntakirjasto on koonnut ja jukaissut Veikko Huovinen -sivut aiemmin omana sivustonaan, josta kokonaisuus on siirretty ja päivitetty kirjaston verkkosivujen yhteyteen.

Viimeksi muokattu

23.7.2019