Olet täällä

Kaupunkipyörät

Kesä 2020 on omistettu pyöräilylle Kajaanissa!
Pyöräilijä Hunajakuja

Kesä 2020 on omistettu pyöräilylle Kajaanissa!

Pyöräily on Suomen toiseksi suosituin liikuntamuoto heti kävelyn jälkeen ja sen harrastajamäärä hipoo miljoonaa. Se on nopea, terveellinen ja ekologinen tapa liikkua paikasta toiseen sekä tulevaisuuden liikennemuoto. Pyöräily on myös merkittävä talousteko. Tanskassa on laskettu, että jokainen pyöräilykilometri tuottaa yhteiskunnalle 0,16 e kun henkilöautoilu sen sijaan kuluttaa 0,10 e/kilometri. Kööpenhamina onkin valittu maailman pyöräily-ystävällisimmäksi kaupungiksi, jossa pyörien määrä on jo ylittänyt autojen määrän.

Kajaanin kaupunki tarjoaa kesän ajaksi kaupunkipyöräpalvelun. Pyöränlainauspiste toimii tänä kesänä Kajaanin Raatihuoneella toimivasta Kajaani Infosta käsin. Raatihuone on avoinna viime kesän tapaan ma-pe klo 11.00–18.00, la klo 10.00–14.00.
Kaupunkipyörien tarkoituksena on kannustaa kaupunkilaiset ja matkailijat pyörän selkään tutustumaan lajin helppouteen. Pyöräpalvelu antaa myös mahdollisuuden tutustua Kajaanin keskustan lähialueille löytämään mielenkiintoisia kohteita.

Erityistä on, että kaksi pyöristä on sähköistettyjä. Toinen pyöristä on Energiayhtiö Loisteen sponsoroima sähköistetty Loistepyörä ja toinen on Kajaanin ammattikorkeakoulun sponsoroima KAMK-pyörä. Sähköistetyt pyörät soveltuvat erityisen hyvin muun muassa senioreille.

 

 

Lisätiedot