Olet täällä

Kaupunkipyörät

Kesä 2017 on omistettu pyöräilylle Kajaanissa!
Pyöräilijä Hunajakuja

Kauppatorin pyöräpisteen puh. 044 7157 007

Pyöräily on Suomen toiseksi suosituin liikuntamuoto heti kävelyn jälkeen ja sen harrastajamäärä hipoo miljoonaa. Se on nopea, terveellinen ja ekologinen tapa liikkua paikasta toiseen sekä tulevaisuuden liikennemuoto. Pyöräily on myös merkittävä talousteko. Tanskassa on laskettu, että jokainen pyöräilykilometri tuottaa yhteiskunnalle 0,16 e kun henkilöautoilu sen sijaan kuluttaa 0,10 e/kilometri. Kööpenhamina onkin valittu maailman pyöräilyystävällisimmäksi kaupungiksi, jossa pyörien määrä on jo ylittänyt autojen määrän.

Kajaanin kaupunki on käynnistänyt Pyöräillen puukaupungissa -projektin, joka toteutetaan yhteistyössä Kajaanin ammaƫkorkeakoulun kanssa. Projektin tarkoituksena on muun muassa lisätä kajaanilaisten pyöräilyä hankkimalla yhteiseen käyƩöön kaupunkipyöriä, järjestämällä erilaisia tapahtumia kansallisella pyöräilyviikolla sekä aktivoimalla kouluja ja työpaikkoja pyöräilyn pariin muun muassa kilometrikisan avulla. Yksi pyöristä tulee olemaan Energiayhtiö Loisteen sponsoroima sähköistetty  Loistepyörä, joka soveltuu erityisen hyvin muun muassa senioreille.

Kesä 2017 tuleekin olemaan Kajaanin kaupungin pyöräilykesä, jonka tavoitteena on saada kaupunkilaiset kulkemaan kaupungin tapahtumiin pyörällä auton sijaan ja näin välttää muun muassa parkkiruuhkat.

 

Lisätiedot