Olet täällä

Vesilaskutus

Miten laskutetaan?

Kajaanin Vesi laskuttaa pienkuluttajia kolmen kuukauden välein, suurkuluttajia kuukausittain. Vuoden aikana tulevista laskuista kolme on arviolaskuja ja yksi tasauslasku. Arviolasku muodostuu kiinteistön edellisen tasauslukeman perusteella laskettuun veden vuosikulutukseen.

Syksyllä ennen tasauslaskua asiakkaalle lähetetään vesimittarin lukukortti, jonka voi palauttaa postin välityksellä. Lisäksi asiakas voi  halutessaan ilmoittaa mittarilukeman online palvelun kautta.

https://online.kajaaninvesi.fi/

Kiinteistön vedenkulutuksen muutoksesta laskutuskaudella on syytä ilmoittaa asiakaspalveluun, jotta vältytään suurilta tasauslaskuilta ja tarpeettoman suurilta tai pieniltä arviolaskuilta.

Kerros- ja rivitaloissa huoneistokohtaisten vesimittareiden laskuttamisen hoitaa kiinteistön isännöisijä.


E-lasku

E-lasku on sähköinen lasku, jonka asiakas saa suoraan omaan verkkopankkiinsa sen jälkeen kun on tehnyt e-laskusopimuksen omassa verkkopankissaan. E-laskun vastaanottoilmoituksen tekemiseen tarvitaan edellisen vesilaskun viitenumero.


 

Suoramaksu

Suoramaksupalvelu on tarkoitettu asiakkaille, joilla ei ole käytössään verkkopankin tunnuksia. Asiakas voi tehdä suoramaksusopimuksen pankin konttorissa. Kajaanin Vesi toimittaa maksajalle paperisen laskukopion ja samanaikaisesti maksutiedot pankkiinne. Pankki maksaa laskun eräpäivänä maksajan tililtä.

Uusi asiakas voi tehdä suoramaksulaskun vastaanottoilmoituksen pankissa vasta kun asiakas on saanut ensimmäisen vesilaskun. Suoramaksulaskun vastaanottoilmoituksen tekemiseen tarvitaan edellisen vesilaskun viitenumero.