Olet täällä

Veden muistista

.

Veden muistista                               

Veden_muistista_6p_4x._kuva_ia_samoil.jpg

Esitys sammumattomasta toivosta, kätketystä vedestä ja isoista elämän valinnoista.

Esitykset Sissilinnassa 2016, Asemakatu 6:

Pe 24.02. klo 19
La 25.02. klo 14
To 02.03. klo 12 (Huom. muutos)
La 25.03. klo 18 Earth Hour Special. Ei väliaikaa.
Pe 31.03. klo 19
Pe 07.04. klo 19

Tammi – helmikuussa esitys oli Ruotsissa Riksteaterin järjestämällä kiertueella.
Lue Helka-Maria Kinnusen haastattelu Dagens ETC:n verkkolehdestä >

Liput >

”Yli 12-vuotiaille tehty esitys Veden muistista tavoittaa syvällisesti niitä tunnelmia, joita sen pohjana oleva Emmi Itärannan palkittu esikoisromaani Teemestarin kirja luettuna kantaa. Tarvitaan niitä, jotka näkevät, kyseenalaistavat ja visioivat ihmisen toiminnan seurauksia globaalilla tasolla. Siksi tällaisen dystopian luominen ja teatteriin tuominen ei edesauta pessimismiä vaan optimismia.”

”Talvikki Eerolan sisäinen karisma ja eteerisyys sopivat Norian hahmolle, joka on esikuvallinen päähenkilö. Hän ei tavoittele sankaruutta.”

”Hypnoottisen kauniit, lyhyet teeseremoniat muodostavat kahden tunnin esitykseen suvantokohtia, jolloin ehtii sulatella näkemäänsä ja toisaalta aistia näyttämöllä risteilevät jännitteet. Skenografi Tiina Siltalan ja valosuunnittelija Mikko Kemppaisen näyttämölle luoma teehuone puulattioineen, harsokankaineen ja lämpimine hajavaloineen on niin houkutteleva tila, että se imaisee katsojat mukaan ajattomuuteensa.”

Eeva Kauppinen, Teatteri&Tanssi 7/16

Koko arvio luettavissa täältä: http://www.teatteritanssi.fi/8612-optimismiin-tuuppiva-dystopia/

VeMu_kollaasi_1.jpg

Talvikki Eerola ja Antti Hovilainen | Talvikki Eerola ja Antti Hovilainen | Heidi Syrjäkari. Kuvat Ia Samoil

 

Katsojapalautetta Kajaanin lyseon oppilailta ja opettajalta:

”Hei Sanna, ohjaaja ja kaikki te ihanat näyttelijät. Teetin luokalleni kyselyn teatterivierailun jälkeen. Terkuin Mira, joka vielä kiittää upeasta teatterista”

”Kirjan teemoina ovat vesi ja elämä. Ne tulivat esille ainakin ensimmäisessä kohtauksessa, jossa Noria tutki kirjaa ja mietti miten joskus on satanut talvella lunta. Ne tulivat esille myös teeseremonian aikana, kun vettä valutettiin maahan, sekä Norian isän kuoltua.”

”Elokuva teattereissa katsominen on todella yksitolkkoista kun taas teatterissa pitää keskittyä näyttelyyn ja hahmoihin. Ja myös teatterissa on katsojilla ja näyttelijöillä ihan erinlainen suhde kuin elokuvissa.”

”Mieleeni jäi erityisesti se kohtaus, kun Noria näytti salaisen lähteen Samiolle.” 

”Erityisesti mieleeni jäi kohtaus jossa Noriasta tuli virallisesti teemestari vaikka hän muutti perinteisiä teemestarin sääntöjä, mutta silti sai vakuutettua vanhan teemestarin ja hänestä tuli ensimmäinen naispuolinen teemestari.”

VeMu_kollaasi_2.jpg

Talvikki Eerola | Mika Silvennoinen ja Talvikki Eerola | Mika Silvennoinen, Talvikki Eerola ja Heidi Syrjäkari. Kuvat Ia Samoil

Veden muistista sijoittuu kaukaiseen tulevaisuuteen alueella, joka vielä vuonna 2016 tunnetaan Pohjois-Suomena. Puhtaasta vedestä on huutava pula. Armeija valvoo veden käyttöä. Elämä on niukkaa. Esityksen keskeinen tapahtumapaikka on teehuone, jossa harjoitetaan ikiaikaisen teeseremonian muunnosta. Päähenkilön, teemestarin tytär Norian, on tehtävä valinta: jatkaako suvussa kulkevaa tehtävää salaisen veden vartijana vai lähteäkö suuriin kaupunkeihin etsimään toisenlaista tulevaisuutta tutkija-äitinsä kanssa. Näistä aineksista kutoutuu jännityskertomus ja haikeankaunis moraliteetti, jossa elämän arvot ristivalottuvat.

Kesto 1 t 55 min, sisältää väliajan.
Liput 24/17/12 e
Suosittelemme yli 12-vuotiaille.

Dramatisointi ja ohjaus Helka-Maria Kinnunen
Skenografi / lavastus- ja pukusuunnittelu Tiina Siltala
Valosuunnittelu Mikko Kemppainen

Äänisuunnittelu Sinikka Isoniemi
Tarpeisto Minna Hyvönen

Näyttämöllä Talvikki Eerola, Antti Hovilainen, Mika Silvennoinen ja Heidi Syrjäkari.

Ensi-ilta oli 1.10.2016. Esityksiä kotinäyttämöllä Sissilinnassa ja alueteatterin kiertueilla huhtikuun 7. päivään 2017 saakka.

Liput >

 “Taistelu luonnon ja oikeudenmukaisuuden puolesta – Veden muistista -näytelmän pääosaa esittävä Talvikki Eerola jakaa roolihahmonsa huolet “
Lue Koillissanomien artikkeli kokonaisuudessaan »

veden_muistista_42p._kuva_ia_samoil.jpg

Noria – Talvikki Eerola. Kuva Ia Samoil

Liput >

Kiertue-esitysten tiedustelut ja varaukset puh. 044 710 0386.