Olet täällä

Toimitilat

Kajaanin kaupunginteatteri toimii syyskaudella 2019 useassa eri osoitteessa. Teatteritalo, Alueteatterin näyttämö ja toimisto sijaitsevat kaupungin keskustassa. Lavastamo sijaitsee Petäisenniskan teollisuusalueella. Yhdeksi toimitilaksi voitaneen laskea myös kiertuebussi, jolla alueteatterin kiertueryhmä matkaa ympäri Kainuuta ja Pohjois-Pohjanmaata.

Teatteritalo
Kauppakatu 14, 87100 Kajaani

Kajaanin kaupunginteatteri

Kajaanin teatteritoiminnan sydän on Kauppakatu 14:ssa sijaitseva lämminhenkinen, puinen teatteritalo.

Teatteritalossa sijaitsevat nykyisin päänäyttämö ja teatterikahvila sekä lipunmyynti, puvusto ja pukuvarasto. Salissa on 215 istumapaikkaa.

Teatteritalo on rakennustyyliltään jugendvaikutteista nikkarityyliä. Jugendin piirteitä on näkyvissä mm. tornissa, ikkunoiden ruudutuksessa, ulkoseinien laudoituksessa ja räystäiden koristelussa. Rakennus on suojeltu aemakaavalla.

Rakennus valmistui vuonna 1905 yleiseksi seurain- ja kokoustaloksi. Myöhemmin talossa on toiminut mm. matkustajakoti. Alkuperäisen talon suunnitteli K. Nikander ja vuonna 1925 valmistuneen lisäsiiven W. Nygård. Vuosina 1925-77 rakennus palveli kaupungintalona, joskin siinä jo silloin oli näyttämö paikallisen teatteriväen esityksiä varten. Vuodesta 1977 alkaen talo on ollut kokonaan teatterin käytössä.

Rakennuksessa lienee ollut jo alunperin näyttämö. Sitä korjattiin ja laajennettiin vuonna 1925, koskapa tuolloin hyväksyttiin ”muutospiirustukset kaupungintalon näyttämölle”. Näyttämöä ilmeisesti laajennettiin siten, että siinä voitiin paremmin esittää paikallisen teatteriväen esityksiä. Nykyisen muotonsa näyttämö sai 2001.

Teatterin hallinto sijaitsee kaupungintalon teatterin puoleisessa osassa.

Aula:

Kahvila:

Narikka:

Näyttämö:

Alueteatteri
Syyskaudella 2019 Alueteatterin harjoitustilat ovat toistaiseksi osoitteessa Timperintie 3 ja osa harjoituksista järjestetään Piippolan ammatti- ja kulttuuriopistolla Piippolassa.
Fundamentalistin Kajaanin esitystilana toimii Generaattori-näyttämö osoitteessa Kauppakatu 36, 87100 Kajaani.
Generaattori-näyttämön sisäänkäynti sijaitsee Raatihuoneen torin puolella.

Teppanakeskus 
Ilmarintie 6, 87200 Kajaani

Teppanakeskus_kuva_Perttu_Penttinen.jpg

 

Merirosvo Morgan ja matruusi Hulkkonen esitykset ovat Teppanakeskuksessa.