Olet täällä

Toimitilat

Kajaanin kaupunginteatteri toimii useassa eri osoitteessa. Teatteritalo ja Alueteatterin näyttämöinä toimivat Generaattori-näyttämö ja Teppanakeskus sijaitsevat kaupungin keskustassa. Toimisto sijaitsee kaupungintalolla. Lavastamon tilat ovat Petäisenniskan teollisuusalueella. Yhdeksi toimitilaksi voitaneen laskea myös kiertuebussi, jolla alueteatterin kiertueryhmä matkaa ympäri Kainuuta ja Pohjois-Pohjanmaata.

Teatteritalo
Kauppakatu 14, 87100 Kajaani

Kajaanin kaupunginteatteri

Kajaanin teatteritoiminnan sydän on Kauppakatu 14:ssa sijaitseva lämminhenkinen, puinen teatteritalo.

Teatteritalossa sijaitsevat nykyisin päänäyttämö ja teatterikahvila sekä lipunmyynti, puvusto ja pukuvarasto. Salissa on 215 istumapaikkaa.

Teatteritalo on rakennustyyliltään jugendvaikutteista nikkarityyliä. Jugendin piirteitä on näkyvissä mm. tornissa, ikkunoiden ruudutuksessa, ulkoseinien laudoituksessa ja räystäiden koristelussa. Rakennus on suojeltu aemakaavalla.

Rakennus valmistui vuonna 1905 yleiseksi seurain- ja kokoustaloksi. Myöhemmin talossa on toiminut mm. matkustajakoti. Alkuperäisen talon suunnitteli K. Nikander ja vuonna 1925 valmistuneen lisäsiiven W. Nygård. Vuosina 1925-77 rakennus palveli kaupungintalona, joskin siinä jo silloin oli näyttämö paikallisen teatteriväen esityksiä varten. Vuodesta 1977 alkaen talo on ollut kokonaan teatterin käytössä.

Rakennuksessa lienee ollut jo alunperin näyttämö. Sitä korjattiin ja laajennettiin vuonna 1925, koskapa tuolloin hyväksyttiin ”muutospiirustukset kaupungintalon näyttämölle”. Näyttämöä ilmeisesti laajennettiin siten, että siinä voitiin paremmin esittää paikallisen teatteriväen esityksiä. Nykyisen muotonsa näyttämö sai 2001.

Teatterin hallinto sijaitsee kaupungintalon teatterin puoleisessa osassa.

Aula:

Kahvila:

Narikka:

Näyttämö:

Alueteatteri
Alueteatterin ohjelmistoa esitetään kiertue-esitysten lisäksi Kajaanissa Generaattori-näyttämöllä ja Teppanakeskuksessa.

Generaattori-näyttämö
Kauppakatu 36 , 87100 Kajaani

Generaattori-näyttämö.jpg

Generaattori-näyttämön sisäänkäynti sijaitsee Raatihuoneen torin puolella.
Sissilinnan tilojen ollessa suljettuna, teatteri on vuokrannut tilaa esityskäyttöön Kulttuuriosuuskunta G-voimalta. Generaattori sijaitsee Kajaanin ydinkeskustassa, Raatihuoneentorin kupeessa. Generaattorilta löytyvät myös G-voiman, Kajaanin Harrastajateatterin ja Routa-ryhmän toimistot. 
Generaattori-näyttämöllä esitetään Fundamentalistin ja Tea ja Tyhmentäjän esityksiä. 
Parkkipaikkoja löytyy Kauppakadulta, Sissikadulta sekä Osmonkadun ja Ämmäkoskenkadun risteyksessä sijaitsevalta parkkipaikalta.
 

Teppanakeskus 
Ilmarintie 6, 87200 Kajaani

Teppanakeskus_kuva_Perttu_Penttinen.jpg

Lastenesityksiä varten on vuokrattu tilaa Kainuun Nuotta ry:ltä. Teppanakeskuksen tunnelmallinen rakennus on vuodelta 1917. Tiloihin on perustettu Suomen ensimmäinen maakunnallinen kylätalo, jossa toimivat kyliä ja järjestöjä laajasti palvelevat toimistot, kokoustilat ja virtuaalipalvelukeskus. Rakennuksessa toimii myös lounas- ja tilausravintola WanhaTeppana. 

Teppanakeskuksessa esitetään Merirosvo Morgan ja matruusi Hulkkonen -esityksiä.
Parkkipaikkoja löytyy piha-alueelta.