Olet täällä

21.11.2016 - 10:22

Suomi 100 -juhlavuonna viisi kantaesitystä

suomi_100_koti.jpg
Juhlavuonna esitetään viisi kotimaista kantaesitystä ainoana teatterina Suomessa.

Kajaanin Kaupunginteatteri valmistaa juhlavuoteen viisi erilaista kantaesitystä.
Kaikki ne käsittelevät Suomea, suomalaisia ja kainuulaisia maailmassa ja maailmaa meissä.
Jokainen niistä ottaa omanlaistaan näkökulmaa maamme tilaan, tulevaisuuteen ja ihmisten identiteetteihin muutosten pyörteissä.

Kevätkauden kantaesitykset ovat: Kultakausi – Suomibrändi merihädässä, pohjoisten teattereiden ja ruotsalaisten kumppaneidemme yhteisponnistus.
Se on komedia, jossa risteilyalus seilaa yhteisillä vesillä vailla ohjausta, eikä matkustajien tilanne ole sen selkeämpi. Konstit pelastautumiseen ovat monet, yritykset ymmärtää itseä ja muita mielikuvituksellisia.

Omanlaesie -musiikkiteatteriesitys rouhaisee näyttämölle annoksen päivitettyä kainuulaista elämänjuurta ja katsoo maisemaa vaikkapa paluumuuttajan silmin. Juna tuo, juuret tuntuvat.

Talven taitteessa päänäyttämön ottaa haltuun Lottovoittajat. Silloin saamme ehkä tietää, mitä suomalaiselle tapahtuu, kun hän voittaa lotossa. Paljastuuko hänen todellinen luontonsa vai jatkuuko kaikki kuten ennen. Niin, lottovoittajahan voi olla kuka tahansa meistä…

Syksyn kantaesitykset ovat yhteistyössä Vaara-kollektiivin kanssa syntyvä, miehen kosketushistoriaa luotaava dokumenttiteatteriesitys MIEHEN KOSKETUS ja koko perheen musikaali MEHILÄISKOODI, jonka puikoissa ovat mm. maestro Riku Niemi ja aiemmin Maxin Moritzin Kajaanissa ohjannut Minna Vainikainen.

Tutustu kevään kantaesityksiin:

Kultakausi  >
Omanlaesie >
Lottovoittajat > 

(edit 9.8.2017:)

Syyskauden kantaesitykset:

Mehiläiskoodi »
Miehen kosketus >>

Uusimmat