Olet täällä

8.11.2018 - 13:44

Kajaanissa laitetaan nuorisotyön työkalut jakoon

osallistava_teatteri_logo.jpg
Toiminnallinen iltapäivä 21.11. Sissilinnassa

Millaisia toiminnallisia työkaluja nuorten kanssa työskentelyyn on tarjolla? Mistä saada vinkkejä, joilla tukea nuorten ilmaisua ja ryhmäytymistä? Työkalut jakoon -tapahtuma tarjoaa konkreettisia vinkkejä nuorisotyön ammattilaisille. Maksuton tilaisuus toteutetaan 21.11.2018 klo 13–16 Kajaanin Kaupunginteatterin Sissilinnassa (Asemakatu 6). Tervetuloa!

Iltapäivä on osa Osallistava ja liikunnallinen teatteri -hanketta, joka tarjoaa 15–25-vuotiaille nuorille tekemistä sekä kouluissa että vapaa-ajalla. Toiminnassa yhdistyvät kulttuuri ja liikunta rennolla tavalla, ja tavoitteena on saavuttaa myös haastavassa elämäntilanteessa olevat nuoret.

- Hanke on ollut nyt käynnissä kaksi vuotta ja on aika toiminnallisesti esitellä hyväksi havaittuja harjoitteita ja toimintamalleja. Kainuun aluehanke on toteuttanut alueella kahden toimintavuoden aikana yli kaksikymmentä kerhoa ja työpajaa, joihin on osallistunut noin 250 nuorta, kertoo projektikoordinaattori Karoliina Kuvaja.

Työkalut jakoon -tapahtuma on suunnattu nuorisoalan ammattilaisille, kuten opettajille, tukioppilastoiminnan ohjaajille, ryhmänohjaajille ja muille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuudesta voi hakea uutta inspiraatiota toiminnallisten menetelmien käyttöön esimerkiksi nuorisoryhmien kanssa toimimiseen sekä tutustua yhteistyömahdollisuuksiin teatterin ja liikunnan ammattilaisten kanssa.

- Iltapäivän aikana toiminnallisissa osioissa pureudutaan esimerkiksi ryhmäytymiseen sekä ilmaisun rohkeuden tukemiseen liikunnallisin ja teatterillisin harjoittein, sanoo Ira Liuski Kainuun Liikunta ry:stä.

Tapahtuma on osa valtakunnallista Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoimaa Osallistava ja liikunnallinen teatteri -hanketta. Kainuun aluehanketta koordinoi Kajaanin kaupunginteatteri ja toteuttaa yhteistyössä Kainuun Liikunta ry:n kanssa. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Ilmoittautumiset tapahtumaan 14.11. mennessä: karoliina.kuvaja@kajaani.fi

Lisätiedot ja tiedustelut:
Karoliina Kuvaja
projektikoordinaattori
Osallistava ja liikunnallinen teatteri -hanke
Kajaanin kaupunginteatteri
puh. 044 421 4379

Uusimmat