Olet täällä

16.5.2018 - 14:52

HELMI – yksi äiti muiden joukossa -lukudraama 31.5.

helmi_kuva.jpg
Tule kuuntelemaan lukudraamaa Sissilinnaan torstaina 31.5. klo 19

HELMI – yksi äiti muiden joukossa

 

Helmi istuu asunnossaan kerrostalon toisessa kerroksessa ja pitelee käsissään äitienpäiväkorttia. Jo aikaa sitten huostaanotettu tytär on lähettänyt hänelle äitienpäiväkortin, ottanut yhteyttä monen vuoden jälkeen. Tuo kortti laukaisee muistojen ajan, saa Helmin jälleen kerran ajattelemaan mennyttä elämää. Voiko äitiyden aloittaa uudestaan monen vuoden tauon jälkeen? Tai poistuiko äitiys äidistä koskaan? Menneisyyttä emme voi muuttaa, mutta me voimme muuttaa sitä mitä me ajattelemme siitä.

Lukudraama on esitysmuoto, jossa näytelmäteksti ja sen kuunteleminen on keskiössä. Pipsa Longan näytelmään perustuvan lukudraaman on ohjannut Helka-Maria Kinnunen, äänisuunnittelusta vastaa Sinikka Isoniemi ja sen esittävät näyttelijät Maarit Peltomaa, Sohvi Roininen ja Perttu Hallikainen.

Lukudraama on valmistettu yhteistyössä Uuden näytelmän ohjelman (UNO) kanssa ja se nähdään elokuussa myös Tampereen Teatterikesässä.

Longan Helmi – yksi äiti muiden joukossa -näytelmäteksti julkaistaan syksyllä ilmestyvässä, viisi ansiokasta kotimaista näytelmä sisältävässä Uuden näytelmän antologiassa. Näytelmä on alun perin kantaesitetty Suomen Kansallisteatterin kiertuenäyttämön ohjelmistossa vuonna 2013.

Pipsa Lonka (s. 1977) on vapaa näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Teatterikorkeakoulusta vuonna 2007 valmistuneen Longan tuotanto on monipuolinen kattaen näytelmiä sekä aikuisille että nuoremmalle yleisölle, kuunnelmia ja yhden runoteoksen. Hän on saanut teoksistaan useita kotimaisia ja kansainvälisiä palkintoja. Longan kirjoittamisessa toistuva teema on kysymys ihmisen ja ympäristön suhteesta.

Lukudraama Sissilinnassa
torstaina 31.5. klo 19

Arvioitu kesto 1 tunti.
Esitykseen on vapaa pääsy.

Esityksen jälkeen on keskustelutilaisuus.

Tervetuloa!
 

Uusimmat