Olet täällä

9.8.2018 - 16:48

Helmi-lukudraama Teatterikesän ohjelmistossa

helmi_kuva.jpg
Kajaanin kaupunginteatterin valmistama Helmi-lukudraama esitetään Teatterikesän ohjelmistossa

Kajaanin kaupunginteatterissa keväällä esitetty lukudraama HELMI – yksi äiti muiden joukossa kuullaan Teatterikesän ohjelmistossa Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterissa perjantaina 10.8. klo 13.

Lukudraama on esitysmuoto, jossa näytelmäteksti ja sen kuunteleminen on keskiössä. Pipsa Longan näytelmään perustuvan lukudraaman on ohjannut Helka-Maria Kinnunen, äänisuunnittelusta vastaa Sinikka Isoniemi ja sen esittävät näyttelijät Maarit Peltomaa, Sohvi Roininen ja Perttu Hallikainen.

Uuden näytelmän ohjelma (UNO) järjestää suomalaiseen uuteen näytelmään ja sen lukemiseen keskittyvän kolmipäiväisen tapahtuman. Yhteistyössä Teatterikesän ja UNOn verkoston teattereiden kanssa toteutettava kokonaisuus kutsuu tutustumaan vielä nupullaan oleviin tuleviin näytelmäteksteihin sekä muihin suomalaisen uuden näytelmän helmiin ja niiden tekijöihin. Tarjolla on tietoiskuja, näytelmädemoja, lukudraamoja sekä näytelmäkirjailijoiden ajattelua avaavia keskusteluja. Uno julkaisee tapahtumassa ansiokkaita näytelmiä sisältävän Uuden näytelmän antologian.

Uusimmat