Olet täällä

17.9.2019 - 19:09

Laila-musikaali ja Kultaisen kuusikymmentäluvun Kajaania -kierros

Laila_5891_b.jpg
Millainen Kajaani oli 60-luvulla, keitä täällä asui, mistä täällä puhuttiin ja miltä kaupunki tuolloin näytti? Kajaanin matkailuoppaiden Kultaisen 60-luvun kaupunkikierros on uudistusten vuosikymmenen ajankuvaa ja täällä kouluaan käyneiden muistoja. Sillä soi ainakin Laila Kinnusen, Dannyn ja Beatlesien kappaleet.

Kajaanin matkailuoppaiden Kultaisen 60-luvun kaupunkikierros on uudistusten vuosikymmenen ajankuvaa ja täällä kouluaan käyneiden muistoja. Sillä soi ainakin Laila Kinnusen, Dannyn ja Beatlesien kappaleet.

Millainen Kajaani oli 60-luvulla, keitä täällä asui, mistä täällä puhuttiin ja miltä kaupunki tuolloin näytti?       

Brahenkadun korkeat kivitalot valmistuivat, samoin Teppanan punatiiliset kerrostalot, joita kutsuttiin Marketoiksi. Saatiin Koivukosken silta, keskussairaala ja Pohjois-Savon Prikaati. Kajaanissa oli useita elokuvateattereita, baareja ja vaatetusliikkeitä. 
    
Nuoriso kulki Kauppakatua edestakaisin tai istui baarissa pienen kuuman mehun ääressä. Käytiin teinihipoissa ja tansseissa Pirtillä, Tökärillä ja Huparilla. Laila Kinnusen ensimmäinen keikka Kajaanissa oli Karangassa 11.6.1966. Tansseihin tälläydyttiin huolellisesti. Nuoret naiset tupeerasivat hiuksensa ja meikkasivat esikuvinaan Brigitte Bardot tai Farah Diba. Nuorilla miehillä oli suorat tummat housut, ehkä raitainen nailonpaita, kravatti ja pikkutakki ja tukka hiusvoiteella voukulle kammattuna. 
Suuren maailman tuulet puhalsivat Kajaaniin television tulon myötä ja silloin, kun kuultiin Beatleseista. Samaa musiikkia esittivät pian kajaanilaisetkin nuorisobändit.

Kierroksella muistellaan Suomen ja muun maailman tapahtumia. Verrataan entisaikoja ja nykypäivän Kajaania, jonka runsas kulttuuritarjonta on kaupungin ylpeys.

Opastuksen hinta tunnilta on 65 euroa ja kahdelta tunnilta 85 euroa, mikä jaettuna 40 hengen ryhmän kesken on noin 2 euroa henkilöä kohden. Hinta sisältää oppaan palkan ja kaikki työnantajamaksut. Opas voi tarvittaessa varata bussin ryhmän käyttöön, ja ryhmä maksaa sen liikennöitsijälle. 

EDULLISET TILAUSKIERROKSET
Voit tilata suuren tai pienen ryhmän omien toiveiden mukaan suunnitellun kierroksen Kajaanissa ja Kainuussa. Löydät matkailuoppaat myös facebookista, ja Kajaanin Matkailuoppaat ry:n 40-vuotishistorian voit lukea osoitteesta www.kajaani.fi/matkailuoppaat.

KAJAANIN MATKAILUOPPAAT RY
Puheenjohtaja Ritva Kemppainen, puh. 044 500 4471
Sihteeri Raija Elsinen, puh. 044 500 5276
Sähköposti: kajaanin.matkailuoppaat(at)gmail.com 
www.kajaani.fi/matkailuoppaat
 

Uusimmat