Olet täällä

Teatterimme

Kajaanin kaupunginteatteri – alueteatteri -liikelaitos on Kainuun ainoa säännöllistä esitystoimintaa harjoittava ammattiteatteri.

Kajaanin kaupunginteatteri tarjoaa teatterielämyksiä Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Valtakunnallisessa luokituksessa Kajaanin teatteri kuuluu keskisuuriin, täyskunnallisiin teattereihin.

Kajaanin kaupunginteatteri luetaan maamme kiinnostavimpiin teattereihin. Teatteri tekee taiteellisesti kunnianhimoisia ja katsojaa puhuttelevia esityksiä. Se etsii ilmaisun rajoja rohkeilla kokeiluilla, joihin se yhdistää myös muiden taiteenalojen elementtejä. Teatteri kuuluu Tampereen Teatterikesän vakiovieraisiin. Kajaanin kaupunginteatteri valittiin Vuoden teatteriksi 2003.

Teatterissa valmistuu vuosittain keskimäärin viisi ensi-iltaa, joista vähintään kaksi on alueteatteriohjelmistoa. Esityskertoja on vuosittain yli 300, niistä noin kolmasosa on kiertue-esityksiä.

Alueteatteri ja Sissilinnan näyttämö ovat keskittyneet lasten ja nuorten teatteriin ja aika-ajoin valmistetaan kiertue-esityksiä myös vanhuksille. 
Syyskaudella 2019 Alueteatterin esityksiä esitetään mm. Generaattori-näyttämöllä ja Teppanakeskuksessa.

Suomi 100 -juhlavuosi
Kajaanin kaupunginteatteri juhlisti satavuotiasta Suomea valmistamalla viisi kotimaista kantaesitystä ainoana teatterina Suomessa. 
Esitykset käsittelivät Suomea, suomalaisia ja kainuulaisia maailmassa ja maailmaa meissä.
Jokainen esitys otti omanlaistaan näkökulmaa maamme tilaan, tulevaisuuteen ja ihmisten identiteetteihin muutosten pyörteissä.