Olet täällä

Tapahtumat ja yhteistyö

Kajaanin kaupunginteatteri – alueteatteri -liikelaitos on mukana muun muassa alla olevissa tapahtumissa.

Taiteiden yö

Taiteiden yön tapahtumat keskittyvät Kajaanin keskustaan ja Raatihuoneen torin liepeille. Tavoitteena on iloita ja voimaantua luovuudesta ja kukoistavasta kainuulaisesta taiteen kentästä yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Kajaanissa Taiteiden yötä vietetään perinteisesti syyskuun puolenvälin tietämillä.

Linnanvirta

Linnanvirta on koko kansan puisto- ja kaupunkitapahtuma, joka pitää sisällään monenlaista eri kohderyhmille suunnattua ohjelmaa. Suuren suosion saavuttanut tapahtuma on järjestetty kaksi kertaa ja Kajaanin kaupunginteatteri on ollut mukana niissä molemmissa.

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan Harrastajateatterikatselmus

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan Harrastajateatterikatselmus järjestetään joka toinen vuosi vaihtuvan isäntäteatterin luotsaamana. Vuoden 2017 katselmus Pohojonen Pöllyytys järjestettiin syyskuun alussa Haukiputaalla Cappas Teatterin luotsaamana. Katselmus sisälsi esityksiä, työpajoja ja koulutuspaketteja sekä keskustelutilaisuuksia. Katselmuksessa huvi ja hyöty kohtasivat mitä parhaimmalla tavalla!

Pohjoiset teatteripäivät

Teatteripäivät ovat neljän pohjoisen teatterin (Kemi, Rovaniemi, Oulu, Kajaani) joka toinen vuosi järjestettävä tapaaminen. Päivien sisältönä ovat ammattiryhmien keskinäiset tapaamiset, teatterialan ajankohtaisia teemoja käsittelevät työpajat sekä yleisölle avoimet paneelikeskustelut. Pohjoisia teatteripäiviä vietettiin edellisen kerran tammikuussa 2017 Oulussa. Kultakausi – Suomi-brändi merihädässä -esitys toteutettiin Kajaanin, Oulun ja Kemin kaupunginteattereiden sekä Ruotsin Norrbottensteaternin ja Riksteaternin voimin ja se sai ensi-iltansa 19.1.2017 Oulussa. Näytelmää esitettiin kevätkaudella 2017 vuoroviikoin Kajaanissa, Kemissä ja Oulussa. Syksyllä 2017 tuotanto oli Ruotsissa kiertueella.

Rajaselkkaus-festivaali

Suomen viisi alueteatteria kokoontuvat joka toinen vuosi minifestivaalille, johon kukin teatteri tuo omaa kiertueohjelmistoaan. Festivaalin aikana teatterilaiset pääsevät keskustelemaan yhteisistä, kiertuetoimintaan liittyvistä kysymyksistä ja festivaalipaikkakunnan ihmiset saavat esityksistä reippaan kulttuurikylvyn. Seuraavat alueteatteripäivät järjestetään keväällä 2018 Rovaniemen teatterin isännöimänä.

Eikä tässä kaikki...

Teatteri tekee lisäksi säännöllistä yhteistyötä eri muodoissaan muiden paikallisten taidelaitosten ja kulttuuritoimijoiden sekä eri oppilaitosten, alueen harrastajateattereiden, erilaisten hankkeiden ja Kajaanin seurakunnan kanssa.